9789044353013_1602x

Emma en Tijmen mogen niets van papa. Geen druktemakerij, geen geluidjes, geen feestjes, geen foutjes.

‘NIETS DAARVAN,’ roept papa dan. ‘Het is hier geen hotel!’
Op een dag hebben Emma en Tijmen er genoeg van. Er is maar één oplossing: het huis moet een hotel worden.
EEN HOTEL ZONDER REGELS.
Dat is beter en leuker voor iedereen. Ook voor papa. Want wie is er nu niet blij in een huis waar alles mag?

Het leven van Emma en Tijmen is triest, eenzaam en vol saaie regeltjes. Hun leven heeft niets gemeen met het leven van andere leeftijdsgenootjes, die gekke geluiden mogen maken, feestjes mogen geven en fouten mogen maken. Ze zijn diep ongelukkig.

Op een dag besluiten ze hun huis om te toveren tot het Allesmag-hotel, waarbij hun logees alle vrijheid krijgen die de kinderen willen. Papa weet niet wat hij ziet als zijn huis stampvol gasten, rommel, speelgoed en wilde dieren zit. Hij besluit echter niets te doen, maar ook een gast te worden van Emma en Tijmen. Het Allesmag-hotel levert hen enorm veel problemen op, gezien het nog maar kinderen zijn en deze verantwoording voor hen teveel is. Het gebrek aan regels blijkt toch niet zo leuk te zijn als ze in eerste instantie hadden verwacht. Gelukkig komt papa met een oplossing.

Kinderen hebben gelijk bij de eerste pagina’s al medelijden met Emma en Tijmen en het trieste leven dat ze hebben, maar beseffen al snel dat er ook regels en structuur nodig zijn als je plezier wilt hebben. Het is fijn voor de kleine lezers om te zien dat alles goed komt en dat Emma, Tijmen en papa weer gelukkig zijn samen. Tevens is het leerzaam voor opgroeiende kinderen om te beseffen dat er ook kinderen zijn bij wie het thuis anders gaat, waardoor dit verhaal de ruimte voor een goed gesprek creëert.

De illustraties bevatten veel kleine details, zoals de weerspiegelingen van de personages en objecten op de vloer, schaduwen, schilderijen en nog veel meer. Dit maakt er een druk, maar gezellig geheel van.
De gezichtsuitdrukkingen veranderen naarmate het verhaal vordert; eerst zijn ze alle drie zichtbaar ongelukkig, daarna doorleven ze allerlei emoties en eindigen bij intense vreugde. Het is mooi om te zien hoe de personages op die manier groeien tijdens dit verhaal.

Het Allesmag-hotel is voor kleine deugnieten vanaf 5 jaar.

Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044831474
Pagina’s: 25
Prijs: €15,95

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.