Het kidsproof – kookboek – CHICKSLOVEFOOD

9789000355518_download

Voor alle mama’s en papa’s die graag gezond én simpel voor hun kids koken!

Simpel en lekker koken doen we voor onszelf, maar óók voor onze little ones. Geen tijd om iedere avond een aparte maaltijd voor je kinderen te maken, zeg je? Joh, dat snappen we. Daarom serveren we je hierbij een boek tjokvol recepten die kidsproof zijn, maar ook lekker voor jou. Mét een flink aantal recepten waarin de groenten verstopt zijn. Met de pot mee-eten wordt zo wel heel makkelijk.

En ook babyprutjes, heerlijke ontbijtjes, lunchgerechten en de lekkerste snacks en toetjes vind je in dit boek. Van eerste hapjes tot patat met appelmoes, álle mama’s en papa’s hebben hier wat aan.
Alsjeblieft!

Van gemalen avocado/banaanprut tot vrolijke regenboogpita’s of zoete perensushi tot flapjacks met appel, onze Chickslovefood zijn van alle markten thuis. Er staan in dit kidsproof – kookboek zoete gerechten zoals milkshakes en smoothies, maar ook frisse gerechten met fruit en pastagerechten die juist heerlijk romig en vol van smaak zijn.
De vormgeving is hip, modern en overzichtelijk. Bij alle gerechten vind je naast de ingrediënten, bereidingstijd en het recept zelf tevens handige tips en verwijzingen naar extra recepten op hun blog.
Alle kleurrijke gerechten wekken de indruk in hun keuken gekookt en gefotografeerd te zijn, wat een huiselijke en warme sfeer creëert. De gerechten worden op een zeer aantrekkelijke manier geserveerd, waardoor je zelf al zin krijgt om met de recepten aan de slag te gaan. Wij zijn druk aan het koken geweest en ondervonden zelf dat de gerechten inderdaad weinig ingrediënten, weinig tijd en vooral veel smaak bevatten. Onze favorieten zijn toch wel de pastasaus die iedereen lust (lang leve de verstopte groenten), de Mexicaanse lasagne (er is altijd wel een reden om taco’s aan een maaltijd toe te voegen!) en het rӧstibroodje hamburger (een hamburger tussen twee versgebakken rostirondjes, a match made in heaven).

Net als in hun vorige bestsellers bestaan de gerechten in Het kidsproof – kookboek uit weinig ingrediënten, waardoor je niet alleen snel en overzichtelijk te werk kunt gaan, maar ook nog eens geld kan besparen. Van de eerste hapjes tot lekkere gerechten voor jong en oud, opgroeien doe je met de heerlijke gerechten van de ervaringsdeskundigen Elise en Nina.

Daarnaast zijn ze heel slim te werk gegaan met het bedenken van gerechten waarin de groenten alleen terug te vinden is in het recept, in plaats van op je bord. Denk hierbij aan aardbei-bietjesrepen, de pastasaus die iedereen lust en een pizza margarita met verstopte bloemkool en courgette. Deze slimme gerechten worden aangegeven met een broccoli symbool. Hierdoor krijgen onze lastige eters toch nog groenten binnen. En zeg nou eerlijk; if the little ones are happy, we are happy!
Ons hele gezin zal nog veel genieten van de heerlijke recepten uit dit boek en we kijken dan ook uit naar de volgende bestseller van Elise en Nina.

Over de auteurs:
Elise Gruppen en Nina de Bruijn kennen elkaar van hun masterstudie Journalistiek, gingen samenwonen en besloten in 2011 hun gezamenlijke kookkunsten vast te leggen op een blog, Chickslovefood.com. Dit blog is inmiddels uitgegroeid tot het populairste van het land en telt maar liefst een miljoen unieke bezoekers per maand. Na drie bestsellers van kookboeken te hebben geschreven is hier het vierde exemplaar, een kidsproof-kookboek dat zich speciaal richt op alle mama’s en papa’s die graag simpel maar gezond voor hun little ones willen koken.

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum
ISBN: 9789000355518
Pagina’s: 144
Prijs: €17,99

 

written by

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.