9789044353013_1602x

Het staat vast: als Oscar groot is, wordt hij brandweerman.
Hij moet nog veel leren, maar wat hij wel al heeft, en wat elke brandweerman nodig heeft, is…moed!

De kleine beer Oscar loopt erbij als een echte brandweerman; gekleed in zijn brandweerpak, brandwerende handschoenen en helm rijdt hij rond in zijn brandweerauto. Hij is nog geen echte brandweerman, maar hij is druk aan het oefenen. Met zijn kleine brandweerautootje rijdt hij tussen de grote auto’s op de grote weg, op zoek naar dieren die zijn hulp nodig hebben. Maar in plaats van te helpen, maakt hij alles alleen maar erger. Hij verpest een kinderfeestje, verwoest een huis en veroorzaakt een ongeluk. Op de weg naar huis ziet hij dat de snoepwinkel in brand staat. Juffrouw Suzy is ten einde raad, want haar hondje is nog binnen. Dapper gaat de kleine beer het brandende gebouw binnen en hij blijkt een echte brandweerman te zijn.

Later word ik brandweerman is spannend (maar niet te spannend voor het kleine publiek) en herkenbaar voor kleine kinderen, die ook vaak onbedoeld meer kapot maken dan helpen. Daarnaast bevat het een flinke dosis moed en de nodige humor.

Qua illustraties is Later word ik brandweerman een ware blikvanger. Oscar weet direct je hart te stelen. Gréban laat in zijn prachtige illustraties de wereld boven Oscar uittorenen, waardoor de lezer zichzelf ook klein voelt en zich nog makkelijker met hem kan identificeren. Daarnaast heeft hij schaduwen, hoogte en diepte in zijn illustraties weten te verwerken, waardoor er indrukwekkende prenten ontstaan die een lust voor het oog zijn.

Later word ik brandweerman is voor kinderen vanaf 4 jaar.

Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044831269
Pagina’s: 25
Prijs: €14,95

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.