Mijn kind knutselt graag: 100 klassieke en originele knutselideeën – Sarah Devos & Emma Thijssen

9789401441414

Ringslingers. Zoutdeeg. Gelukshappertjes.
Herinner jij je nog wat je als kind knutselde? Of rinkelt er wel een belletje, maar weet je in de verste verte niet meer hoe je dat nu ook alweer moest maken?

Goed nieuws: dit boek mixt een heleboel klassiekers met coole, nieuwe knutselwerken. En nog beter nieuws: iedereen kan ze op een middagje maken zonder er een massa dure knutselspullen voor in huis te halen. Installeer jezelf en je kroost dus gezellig aan tafel, zet er een lekker knabbeltje bij en geniet van uuuuuuren nostalgisch knutselplezier!

Na een hilarische inleiding en een aantal handige tips die een enorme knutselbende kunnen voorkomen, volgt een uitgebreide bespreking over de vier ontwikkelingsfases waar kinderen doorheen gaan. Door de magie van het knutselen moet een kind een bepaalde wisselwerking leren; inzien welke handelingen je met je handen moet opvolgen om een plaatje of een ander knutselwerk na te kunnen maken. Dit leer je alleen maar door te doen!
Nadat je de lijstjes hebt bekeken waarop alles staat wat je in je knutselkast op voorraad moet hebben, kun je aan de slag. De 100 ideeën zijn onderverdeeld in de vier seizoenen, feestjes en een griezelhoofdstuk. Tussendoor staan telkens een aantal populaire klassiekers, die bij iedereen die ze als kind heeft gemaakt een warm gevoel weten op te wekken.

Aan de hand van stap-voor-stap uitleg, vrolijke tekeningen en foto’s leggen Devos en Thijssen jou en je kinderen, leerlingen of oppaskindjes uit hoe je de knutselideeën kunt uitvoeren. Makkelijker kan het niet. Er is ook ruimte om zelf jullie knutselideeën te tekenen, schrijven of plakken.
Onze favoriete knutselideeën zijn de geweldige glitterbol, de kartonnen tv (wie heeft die als kind niet gemaakt?), gekleurd zout en de magische tekening.

De opzet en vormgeving van ‘Mijn kind knutselt graag’ is exact hetzelfde als diens succesvolle voorganger van dit duo, getiteld ‘Mijn kind verveelt zich nooit!’. Alle knutselideeën staan overzichtelijk voor je op een rij, met vooraf de diverse ontwikkelingsfases in het spelniveau van het opgroeiende kind en een overzichtelijke inhoudsopgave. Beide boeken zijn must haves voor ouders van jonge kinderen, gezien er in dit digitale tijdperk maar weinig ruimte is voor knutselen, terwijl het zo goed is voor de mentale ontwikkeling en de motoriek.

Voor kinderen zouden knutselen en buiten spelen gedeeltelijk op de eerste plek moeten staan, in plaats van spelen met de iPhone, tablet of televisie kijken. Mijn kind knutselt graag en Mijn kind verveelt zich nooit! zijn typisch van die boeken die jou en je gezin net dat zetje kunnen geven om toch die telefoon weg te leggen en enthousiast aan de gang te gaan. Uiteindelijk heb je een win-win situatie, want niet alleen leert je kind bepaalde handelingen op te volgen, maar ook jullie onderlinge band wordt versterkt en je creëert warme en liefdevolle herinneringen.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401441414
Pagina’s: 144
Prijs: €14,99

written by

1 Comment on Mijn kind knutselt graag: 100 klassieke en originele knutselideeën – Sarah Devos & Emma Thijssen

  1. Sarah Devos
    april 10, 2017 at 10:59 am (1 jaar ago)

    Wat een fijne recensie! Dankjewel en héél veel knutsel- en ander plezier gewenst!
    Sarah

    Beantwoorden

Leave a Reply