Werk in uitvoering – Joachim Krause

9789051165920_l

Kom mee naar de straat en het spoor, en klim de steigers op.
Je ziet asfalt, leidingen, hijskranen en rupsbanden.
Trek aan de zijkanten van de pagina’s, kijk wat er te beleven en ontdekken is en wie zich daar nog meer verstopt.

De vele uitschuifbare pagina’s toveren van alles tevoorschijn en nodigen uit om op ontdekkingstocht te gaan op de bouwplaats.

Dit harde kartonnen boekje vertelt op elke twee pagina’s in totaal zeven aparte verhalen met tekst en illustraties. Als eerste neemt Krause je mee naar de bouw van een flat, vervolgens wordt er een brug gebouwd en daarna bevindt je je midden in een woonwijk, waar een waterleiding is gesprongen tijdens wegwerkzaamheden. Je wandelt door allerlei verschillende scenes waarbij mensen aan het werk zijn. In de meeste gevallen hebben ze hulp van grote machines of apparaten. Dakdekkers, glaszetters, wegwerkers, bouwvakkers, werkmannen, etc. Allerlei beroepen die met de bouw te maken hebben komen voorbij.

Het leuke van Werk in uitvoering is dat op elke twee pagina tellende illustratie een kort verhaaltje staat, met daarin een vraag waarvan het antwoord zich bevindt in de stevige uitschuifpagina. Hierdoor kun je met wat oudere kinderen eerst raden wat voor scenario zich afspeelt op de uitschuifpagina, voordat je deze daadwerkelijk tevoorschijn haalt.

De illustraties zitten vol kleine grappige details, zoals een bouwvakker die nog even snel een schilderij recht hangt en een man die valt bij het ophangen van zijn gordijn. Er is genoeg te beleven op de illustraties. Daarnaast bevat het vooral heel veel voertuigen, tot groot plezier van kleine kinderen die van machines en bouwplaatsen houden.
Vrolijke kleurrijke prenten, stevige kindvriendelijke uitschuifpagina’s en alles wat te maken heeft met de bouw, Werk in uitvoering is echt een jongensboekje!

Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051165968
Pagina’s: 14
Prijs: €11,95

written by

Leave a Reply