Een recept uit Allerhande.

Wat heb je nodig:img-20180502-wa0004_1
– cakevorm
– bakpapier
– 3 eieren
– 200 g havermout
– pot 100% appelmoes met stukjes (345 g)
– 2 eetlepels bakpoeder
– 1 eetlepel gemalen kaneel
– 115 g ongezouten pecannoten
– 100 g gedroogde cranberry’s

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180 graden. Bakpapier doe je in de cakevorm.
Eieren klop je los, dan doe je havermout en appelmoes erbij, die meng je door elkaar. Dan voeg je bakpoeder en kaneel toe en weer meng je alles door elkaar. Voeg eventueel een snufje zout toe.
Je hakt de pecannoten grof en die voeg je samen met de cranberry’s bij het beslag. Na goedimg-20180502-wa0010 mengen, doe je het beslag in de cakevorm. Die zet je in het midden van de oven en bak je gedurende ongeveer 45 minuten. Prik er even met een satéstok of iets dergelijks in om te kijken of er iets aan je stokje blijft plakken. Is dat niet het geval, dan is het baksel gaar. Laat de cake daarna in bak afkoelen.

Hoe vond ik het?
Ik heb helaas verkeerde cranberry’s gekocht. Het waren gezoete cranberry’s waardoor er toch toegevoegde suikers in zit. Dus goed op de verpakking kijken en desnoods op ingrediënten lijst kijken of er suiker aan toegevoegd is. Want door appelmoes met stukjes is het zoet genoeg. Je hoeft echt geen suikers toe te voegen.
Het is vrij gemakkelijk te maken en het smaakt heerlijk. Het vult goed waardoor je aan 1 plakje genoeg hebt. En door die appelstukjes heb je af en toe explosie van zoets in je mond.
Als je in plakjes snijdt en daarna die per twee inpakt, kun je ze ook invriezen en blijft het zo’n 3 maanden goed.
En doordat je geen boter en melk gebruikt, is het lactosevrij.20180502_114709

Eindresultaat:
Het blijft op mijn lijst om het heel regelmatig te maken zodat ik een gezond, lekker en zoet tussendoortje heb. Op advies moet en wil ik geen toegevoegde suikers meer in mijn gerechten hebben. Het is niet gemakkelijk omdat bijna in alles wel suiker is toegevoegd.
Als je goede cranberry’s koopt dan heb je geen toegevoegde suikers in dit recept. Ik ben een zoetekauw, dus ben ik heel blij met dit recept!

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.