Photo Collage Maker_7qrXxM

We kennen allemaal het Italiaanse gerecht Lasagne. Het is een heerlijk gerecht met gehakt, bolognesesaus, kaassaus en pastabladen (lasagnebladen).
Omdat ik wat gezonder wil eten, zonder rommel, ben ik naast het zoeken naar gezonde(re) tussendoortjes ook regelmatig aan het kijken naar lekkere, maar gezonde recepten, waar ik dan helemaal mijn eigen draai aan geef, omdat ik natuurlijk ook niet altijd alles lust, of producten net te duur vind.

De lasagne die ik pas voor het eerst gemaakt heb, is deze lasagne zonder pasta.
Omdat ik hem écht goddelijk vond, wil ik jullie dit recept niet onthouden. Zélfs mijn oudste zoon (die in de leeftijd zit van slecht avondeten) wilde nóg meer.

Let op en daarna wordt het genieten geblazen.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 courgette
  • 100 gram rauwe ham
  • 1 blik tomatenblokjes (eko, biologisch)
  • Basilicum en oregano (mag vers uit eigen tuin, maar mag ook gedroogd)
  • Italiaanse kruiden (gedroogd) en knoflookpoeder
  • 40 gram Grana Padano
  • 250 gram ricotta
  • 1 ei
  • Peper en zout (naar smaak, maar niet teveel zout)

Hoe maak je het?
Was de courgette en snijd het in dunne plakken. Wel via de lange zijde, dat is namelijk makkelijker en sneller. Ik doe dit met een kaasschaaf, aangezien ik geen mandoline heb. Heb jij dit wel? Gebruik deze dan.

Kluts het ei en doe hier de ricotta samen met de italiaanse kruiden doorheen en roer dit goed door. Breng nog even extra op smaak met knoflookpoeder en wat peper en zout.

Meng de tomaatblokjes nog even met de basilicum en de oregano, zodat smaken samenvoegen.  Heb je verse kruiden (basilicum bijvoorbeeld), snijd dit dan eerst even fijn.Rasp vervolgens de Grana Padano nog even.  (deze vind je op de kaasafdeling in de supermarkt)

Pak de ovenschaal (ik gebruik 2 kleintjes, omdat ik hier 2x van kan eten en het dan 2x apart kan afbakken) en leg de laagjes erin.

Op volgorde:

  • Tomateblokjes
  • Courgetteplakjes
  • Rauwe ham
  • Het ricotta mengsel

Eindig met het ricottamengsel en leg hierop nog wat geraspte Grana Padano.
Zorg er wel voor dat je dunne laagjes doet, zodat je lekker veel laagjes kunt maken.

Zet deze mooi gebouwde lasagne in de oven op 200 graden voor 45 minuten. De Grana Padano wordt dan mooi goudbruin.
Dit is een zeer gezond en goddelijk recept, waarvan ook je kinderen zullen gaan smullen.

Wij zeggen: eet smakelijk!

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.