115 met witte achtergrond
Over Koel4kids

Het gebrek aan stoere kinderschoenen inspireerde Heidy van Elk en Vanessa Wijsmuller in 2006 tot het oprichten van een eigen kinderschoenenmerk: Koel4kids. Om er zeker van te zijn dat hun concept aan zou slaan in de winkels, voerden zij later dat jaar een kleine ‘markttest’ uit, dit met groot succes. Niet veel later startten zij met de eerste productie van kinderschoenen in Zuid-Europa. Koel4Kids richt zich op het hogere segment en een goede prijs-kwaliteitverhouding staat voorop. De schoenen zijn grotendeels handgemaakt en van echt leer, zowel van binnen als van buiten. De zolen zijn van rubber en synthetische crêpe.
koel-147
De schoenen van Koel4kids dragen ieder een eigen naam; het startte met de ‘Saar’ en ‘Janneke’, maar inmiddels maken ook namen als ‘Sam’, ‘Daan’ en ‘Pippa’ deel uit van de collectie. Waar de meeste kinderschoenen versierd waren met glitters, strikjes of stripfiguren, kozen Heidy en Vanessa liever voor een stoere uitstraling, subtiel versierd met een kleurrijk lintje of roesje aan de binnenkant van de schoen.
Willemijn Pippa Janneke Rob

Sinds de start blijkt Koel4kids een (inter)nationaal succes. Het startte met enkel meisjesschoenen, maar al snel kwam daar een jongens collectie bij. Momenteel verkopen 140 van de betere schoenenwinkels in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk de collecties. Naast de verkooppunten in de winkels, heeft Koel4kids ook een eigen webwinkel. Prijzen variëren gemiddeld van de € 80,- tot € 115,-

koel-137
De oprichtsters van Koel4kids

Per toeval ontmoetten de dames elkaar en in 2006 besloten zij samen het roer om te gooien en voor zichzelf te beginnen. Een grote uitdaging; de schoenenwereld was voor beiden een compleet nieuw terrein. Het ontwerpen van de schoenen doen Heidy en Vanessa samen, voor bijvoorbeeld de technische aspecten van Koel4kids huren zij experts in.

koel-134
Heidy van Elk

De Utrechtse Heidy van Elk heeft zelf drie kinderen; één van elf, één van dertien en één van vijftien jaar oud. Na haar opleiding Hoger Administratief en Economisch Onderwijs kreeg zij een traineeship aangeboden bij ABN AMRO. Na ABN AMRO ging Heidy aan de slag bij SHV; tegelijkertijd volgde zij een postdoctoraal opleiding Financiële Economie. Zij zette haar carrière vervolgens voort bij Heineken in diverse commericeel/financiële functies. In 2005 verhuisde Heidy naar Den Haag, waar zij Vanessa ontmoette op de basisschool van hun kinderen. De plannen voor Koel4kids werden gesmeed en in december 2006 zegde Heidy haar baan bij Heineken op om fulltime aan de slag te kunnen gaan voor Koel4kids.

koel-128
Vanessa Wijsmuller

Vanessa groeide op in Den Haag en heeft zelf drie kinderen; een tweeling van veertien en een zoon van tien jaar oud. Na het afronden van haar studie Psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, heeft Vanessa een aantal jaren bij werving en selectiebureau Vroom & Van den Heuvel gewerkt. In 2005 zegde ze haar baan op en maakte zij met haar gezin een rondreis van twee maanden door Zuid-Europa. Het gezin werd verliefd op de Kroatische kuststreek van Dalmatië en besloot voor zes maanden te verhuizen naar het plaatsje Dubrovnik. Na haar terugkomst in Nederland ontstond bij Vanessa het idee van een kinderschoenenmerk; op dat moment waren er weinig stoere kinderschoenen te vinden. Samen met Heidy gaf ze haar ideeën langzamerhand vorm: Koel4kids was geboren.

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.