Vincent

“Dit wijnrek, de uitkomst van een twee jaar durende zoektocht naar de juiste balans, is niet alleen een veelzijdig gebruiksvoorwerp, het is eerst en vooral een toonbeeld van gastvrijheid en vrijgevigheid”, aldus David de’ Liguori Carino, creatief brein achter VINCENT. Zijn VINCENT is een draaibaar wijnrek, uitgevoerd in de kleuren wit en zwart en geknipt voor een optimale wijnopslag. Stoer maar toch elegant; aanwezig maar toch bescheiden; industrieel maar toch verfijnd. VINCENT past in elk interieur, bij mensen thuis en in restaurants. Het fraaie design is van de hand van industrieel ontwerper Alexandre Tebar.

Meubel met een verhaal
Van kinds af aan is David de’ Liguori Carino gefascineerd door antieke boekenmolens. Hun bruikbaarheid en charme brachten hem op het idee van een meubel dat wijnflessen in plaats van boeken herbergt en tegelijk als bijzettafel kan dienen. “De keuze voor staal in plaats van hout als basismateriaal geeft VINCENT een moderne, solide en luchtige uitstraling. De trapsgewijze ligging van de flessen maakt dat de etiketten goed zichtbaar zijn, terwijl de hoek van zeven graden de kurk vochtig houdt en ervoor zorgt dat eventuele droesem op de bodem van de fles blijft liggen. VINCENT heeft het effect van een gul gebaar dat gasten een warm welkom biedt”, licht David toe. De naam is feitelijk een verhaal apart. Voor het productieteam was het wijnrek op een gegeven moment niet meer zomaar een product. Het werd een ‘hij’. En die ‘hij’ kreeg een naam. VINCENT verwijst naar Vincentius van Zaragoza, de beschermheilige van wijnbouwers, naar VIN, Frans voor wijn, en naar Vincent, het petekind van David de’ Liguori Carino.

VINCENT (44)
De mensen achter VINCENT

De half Italiaanse, half Nederlandse David de’ Liguori Carino is oprichter van JUNESEVEN, platform voor vernieuwende initiatieven op het gebied van design. Met VINCENT, een fabricaat van Nederlandse makelij, is de productielijn van JUNESEVEN dit jaar van start gegaan. De Duitse Alexandre Tebar genoot zijn opleiding aan de École Nationale Supérieure de Création Industrielle in Parijs. Gedurende een aantal jaren was hij in Frankrijk werkzaam. Tegenwoordig werkt hij als industrieel ontwerper in Stuttgart, waar hij een eigen studio heeft.

Product- en verkoopinformatie
www.vincentwinerack.com

Vincent serie
Voor 12 flessen: 40cm x 40cm x 36cm € 199,-
Voor 24 flessen: 40cm x 40cm x 72cm € 299,-
Uitgevoerd in de kleuren wit en zwart

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.