558ccb4863fae1.23889987

De aanstaande ‘blauwe maan’, de tweede volle maan binnen een maan, zorgt voor onrust onder de inwoners van de stad Babylon. Magie is onvoorspelbaarder en sterker dan normaal, wat tot ongelukken leidt. Special agent Kate Prospero en haar collega’s doen er alles aan om de vrede te bewaren, maar dat is een zware taak.
Dan duikt er een nieuwe magische drug op die gebruikers aanzet tot lus – en verkrachting. Gaat het om een bijwerking van slordig gebrouwen grijze magie, of zit hier een bedoeling achter? Kate en haar collega’s hebben tot het moment dat de volle maan verschijnt om de zaak op te lossen.

Kate en Morales stuiten in het begin op iets wat op een relletje lijkt. Het is bijna “blauwe maan”, dus alles loopt een beetje anders als anders.
Echter dit “relletje” wordt uiteindelijk een achtervolging op een verkleed mannetje die met magie bezig is.
De politie en MEA zijn zeer druk in deze tijd van de – bijna – blauwe maan.

Deze zaak waar het MEA nu voor staat moet snel opgelost worden, omdat het bijna volle maan is. Als hen dit niet lukt, dan zal de chaos compleet zijn. Het wordt ze niet makkelijk gemaakt. De man is ze steeds een stapje voor.
Morales en Kate raken steeds meer op elkaar ingespeeld. Over en weer worden grappen en opmerkingen gemaakt, die de spanning weer wat luchtiger maakt.

Doordat Kate nog steeds worstelt met het schuldgevoel dat ze magie heeft gebruikt een paar weken geleden – om haar broer te redden – wordt ze steeds bozer en bozer op zichzelf. Dit heeft weer een uitwerking op haar omgeving. Helemaal als zij een feestje voor haar georganiseerd hebben.
Kate wordt voortduren met magie geconfronteerd en het wordt voor haar steeds moeilijker er niets mee te doen.
Zal het haar lukken zonder magie deze zaak op tijd op te lossen?

In “Blauwe maan” gaat het verhaal van Kate Prospero verder, waar het in “Grijze Magie” was afgelopen. Wel een paar weken verder, maar dat maakt niet uit.
Je wordt er meteen weer in gezogen en langzaam wordt de spanning opgebouwd naar de climax van het verhaal.
De droge humor tussen Kate en Morales maakt de boel een beetje luchtiger tussen alle doden, verkrachtingen en de worsteling met zichzelf van Kate door.
Ik was al fan en ben dat nu nog steeds.
Op naar het vervolg!

Uitgever: De Fontein
ISBN: 9789026137891
Pagina’s: 397
Prijs: € 17.99

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.