Bruce & ik9789492037145_front
“Ik ben twaalf, weet niks van economie of crisis. Auto’s en snelwegen zijn voor mij fietsen en grachten. Mijn vader werkt niet in een fabriek, en is ook niet gedesillusioneerd. Integendeel; hij staat te koken en te zingen. Maar dat Bruce het niet alleen over zichzelf heeft, voel ik haarfijn aan.”- Sander Donkers

‘Het ging om het idee: een auto en eindeloos asfalt, meer heb je niet nodig om er tussenuit te knijpen en de toekomst tegemoet te stuiven, indien mogelijk met een mooi meisje naast je. Dat mocht eindelijk ook wel eens, vond ik.”- Menno Pot

“Ik vond Bruce Springsteen een icoon van de Amerikaanse cultuur, en had ik niet van mijn moeder geleerd dat je alles wat uit Amerika kwam op z’n minst moest wantrouwen, behalve Neil Diamond?” – Cécile Koekkoek

“In wezen maakt hij muziek voor witte mensen die graag een beetje zwart zouden zijn.” – Jaap Boots

“Springsteen en ik. Het was een liefde met gevolgen.” – Frans Lomans

29 auteurs. 29 verhalen. Over één zanger.

Bruce en ik is een verhalenbundel waarin trouwe fans (die ook een zekere bekendheid genieten) het leven van Bruce Springsteen, zijn muziek en in de invloed daarvan op hun eigen leven toelichten.

29 Verhalen over hoe deze Amerikaanse singer-songwriter erin geslaagd is op de een of andere manier van grote invloed te zijn op het leven van zijn fans.

Duidelijk is dat eenieder die aan dit boek heeft meegewerkt een diepe liefde cq. verering koestert voor Bruce. Alle 29 leggen in een persoonlijke bijdrage uit wat dat precies betekent.

Niet alle bijdragen zijn even goed geschreven, maar er zitten wel juweeltjes tussen. De verhalen van Thomas Verbogt, Annabel Nanninga, Erik van Bruggen en Frans Timmermans zullen voor elke Bruce-fan een genot zijn om te lezen.

Niet dat dit boek alleen geschikt is voor Bruce-fans. Dit boek is geschikt voor alle mensen die van muziek houden. Die ervan houden om te lezen welke impact muziek op je leven kan hebben. Ontroerende verhalen, grappige, realistische en zelfs een enkel mysterieus verhaal. Allemaal over één muzikant. Dat dan weer wel. Ben je geen fan van Bruce of ben je niet bekend met zijn muziek (echt, die mensen zijn er) dan raad ik je aan af en toe één of twee verhalen te lezen, anders wordt het wel wat veel. Na enkele van die liefdevolle verhalen, is er nog maar één ding te doen. Naar een platenzaak rennen (of Spotify openen) om een album aan te schaffen. Echt doen. Nummers als “The River”, “Jersey Girl”, en mijn grootste favoriet “Trapped” moét je echt horen. Meerdere keren. En dan Bruce en ik nog eens oppakken om te genieten van al die gevarieerde verhalen over vriendschap, muziek en liefde voor The Boss.

Uitgeverij: Uitgeverij Brandt
ISBN: 9789492037145
Pagina’s: 256
Prijs: € 20,00

 

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.