de ijzerkoning

Mijn naam is Meghan Chase.
Over minder dan vierentwintig uur word ik zestien. Sweet sixteen, zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat. Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem.
Wat gebeurt er allemaal?

Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: Meghan Chase, we komen je halen…
Maar wat ik ook had verwacht, in ieder geval nóóit dat ik te horen krijg dat ik de dochter van een elfenkoning ben, en ook niet dat ik opeens naar een beangstigend bizarre wereld moet afreizen om mijn broertje te redden. Een wereld waarin machtige wezens schijnen te denken dat ik een belangrijke rol zal spelen in hun strijd tegen een duister kwaad. Huh? En wat ik al helemaal niet had kunnen dromen is dat ik verliefd zou worden op een mysterieuze prins- die helaas niks van mij wil weten…
Hoe overleef ik in een wereld waarin echte vrienden op één hand te tellen zijn?

‘De ijzerkoning’ gaat over het leven van Meghan Chase, een ondertussen zestienjarig meisje met de grillen van de puberteit, verliefd op een waardeloze jongen en ze is het pispaaltje van de school. Ze woont samen met haar moeder, stiefvader en halfbroertje, haar eigen vader is jaren geleden gestorven. Ethan, het broertje van Meghan, heeft het steeds over monsters die zich onder zijn bed verstoppen en in zijn kledingkast zitten. Als grote zus probeert Meghan hem ervan te overtuigen dat dit niet waar is. Tot ze ineens zelf rare monstertjes en wezentjes gaat zien, zelfs haar beste vriend Robbie begint aardig op een vreemd wezen te lijken. Na school komt Meghan thuis, haar broertje lijkt in een monster te zijn veranderd; hij krauwt, bijt en slaat. Het blijkt dat ‘monster’ Ethan een wisselkind is en Meghan komt tot de ontdekking dat haar echte broertje is ontvoerd.
Samen met Robbie reist ze af naar het land van de Fae, waar ze erachter komt dat de man van wie ze altijd dacht dat het haar vader was, dat niet is. Oberon, koning van de zomerfae, is namelijk haar echte vader. Meghan is een prinses. Ze vervolgt haar zoektocht naar Ethan, samen met Robbie, Ash en Grimalkin. Ash is de prins van de winterfae en Grimalkin een op het eerste gezicht lieve kat.
Meghan komt steeds meer over de fae te weten, het blijkt dat ze niet tegen ijzer kunnen en zij vinden het erg wonderbaarlijk dat Meghan dit wel kan. Wanneer ze dan ook nog ‘ijzerhoef’ tegenkomen, onderdaan van ‘de ijzerkoning’, vertrouwt iedereen op Meghan. En verwachten ze dat zij de strijd met ‘de ijzerkoning’ aan zal gaan. Terwijl het enige dat ze wilde op haar zal moeten wachten, Ethan. Zal Meghan de fae helpen hun land te redden? Of kiest ze puur en alleen voor haar broertje?

‘De ijzerkoning’ is het eerste deel van ‘The iron fey’ serie, een serie voor de wat jongere Young Adults, wat als resultaat een vlot te lezen boek met fantastisch bedachte wezentjes en een erg boeiende verhaallijn had. Mijn fantasie kwam compleet op gang!

Uitgeverij: Harlequin
ISBN: 9789034755827
Prijs: € 9,95

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.