De weduwe

We weten allemaal dat hij de man is die wordt verdacht van een verschrikkelijke misdaad. Het monster. Maar wie is de vrouw die zich aan hem vastklampt op de trappen van de rechtbank?
Het leven van Jean Taylor was heerlijk gewoontjes. Mooi huis, prima baan, knappe echtgenoot. Totdat haar man Glen de verdachte van die misdaad werd.
Maar nu is Glen dood en is ze vrij om háár verhaal uit de doeken te doen. Jean Taylor gaat ons alles vertellen wat ze weet…

De weduwe begint met een buitengewoon hardnekkige misdaadverslaggeefster, Kate Waters die koste wat het kost het verhaal van de weduwe Jean Tayler wil brengen. De man van Jean, Glen Taylor is door een ongeluk om het leven gekomen en dat is vervelend, want de zaak omtrent de verdwijning van de kleine Bella is niet opgelost. En Glenn Taylor is de hoofdverdachte.
Kate Waters wil het vertrouwen van de naïeve Jean Tayler winnen door sympathiek, meelevend en doortastend te zijn en dat lijkt te werken.
“ Ze lijkt automatisch de leiding te nemen en ook dat voelt best prettig. Ik begon al te vrezen dat ik alles alleen zou moeten doen, maar Kate Waters zegt dat ze alles voor me zal regelen.” (pag. 9)
Maar niets is wat het lijkt in dit verhaal. Dat merkt ook inspecteur Bob Sparkes. Al is Glen overleden, de zaak vreet aan de inspecteur, hij moet en zal deze tot een einde brengen.
Elk hoofdstuk geeft aan vanuit welk perspectief er geschreven wordt, De weduwe, De verslaggeefster, De rechercheur of De moeder. Eén keer komt ook Glen aan het woord, De echtgenoot (hfdst. 45) .
Fiona Barton is een ster in het beschrijven van de vaak ongemakkelijke relatie tussen media en politie, de relatie tussen Kate en Jean, (waarbij kleine zinnetjes later van groot belang blijken te zijn), de relatie tussen Glen en Jean en de opmerkelijke omslag tot de pers van de moeder van Bella.
Barton weet de spanning vanaf het allereerste moment tot de laatste bladzijde vast te houden. De lezer zal zich regelmatig afvragen of Jean echt zo onschuldig is, of ze zich al die jaren heeft laten onderdrukken door Glen, is Glen echt het monster waarvoor hij wordt gehouden of zit het misschien anders en  hoe zit het nou met Bella?

De weduwe grijpt je bij de strot en laat je niet meer los tot het meeslepende einde waar nog een verrassing wacht. Aanrader!

Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044348224
Pagina’s: 363
Prijs: € 19,99

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.