flamingo

Marcus is een worm. Zijn lievelingskleur is bruin. Hij houdt van modder (omdat het bruin is). En hij vindt het heerlijk om in de modderbruine aarde gaten te graven.
Als Marcus Laurens ontmoet (een sjofele, dikke vogel die erg op een kip lijkt… maar denkt dat hij een flamingo is), komt hij oog in oog te staan met zijn grootste angst.
Marcus heeft twee keuzes:
Overleven.
Of opgeslurpt worden als een spaghettisliert.

Wanneer Marcus op een ochtend op het bord van Laurens belandt, verandert zijn hele leven. Laurens is een beetje dikke kip. Een beetje mollig.
Wanneer Laurens de mollige kip met open snavel verlekkerd naar Marcus zit te staren, begint Marcus maar een praatje met de kip. Wanneer de kip is bekomen van een pratende worm ontstaat er een heus gesprek. Al snel ontfutselt Marcus de kip wat diens grootste wens is en dat is naar Kenia gaan. Er is echter iets wat hem tegenhoudt: de kip heeft geen enkel richtingsgevoel. Marcus probeert uit alle macht de kip aan de praat te houden zodat hij zelf niet opgegeten wordt en vraagt Laurens waarom hij naar Kenia wil.

Laurens bladerde door de bladzijden met foto’s van leeuwen, olifanten, zebra’s en gnoes. Hij stopte bij een pagina met afbeeldingen van roze vogels op dunne poten. ‘Dít…’ Hij sloeg met een dramatisch gebaar zijn vleugel op de bladzijde. ‘…is waarom ik erheen moet.’ Laurens keek me aan. ‘Zie je het ook?’
‘Hmmm… ja.’Ik knikte alsof ik begreep wat hij bedoelde.
‘Dank je wel. Ik ben blij dat jij het ook ziet: eigenlijk ben ik een flamingo.’

Laurens is ervan overtuigd dat wanneer een worm zonder daglicht allerlei fantastische tunnels onder de grond kan graven, hij met daglicht ongetwijfeld een goede kaartlezer is.
Marcus durft niets te zeggen en voordat hij het weet zijn ze samen op weg naar Kenia. Via Parijs. Met heel veel Eiffeltorens. Daarna via een mollenhol waar ze nog maar net aan een afschuwelijk einde in een stoofpot kunnen ontsnappen, tot ze eindelijk in Kenia zijn. Want er zijn zebra’s en flamingo’s. Dan moeten ze in Kenia zijn. Toch?

Wat een geweldig, vrolijk en origineel verhaal! Wat een heerlijke illustraties!
Aan te raden voor elke ouder die zijn of haar kind voorleest. Of voor de oppas. Of voor elke juf op de peuterspeelzaal. Of voor de juf op de basisschool. Wedden dat niet alleen de kinderen keihard moeten lachen?

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047708131
Pagina’s: 191
Prijs: € 14.95

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.