elke dag

Iedere dag wordt de zestienjarige A wakker in een ander lichaam en leeft hij een ander leven. Hij kan zich nooit hechten, mag niet opvallen en zich nergens mee bemoeien.
Tot hij ontwaakt in het lichaam van Justin en diens vriendin Rhiannon ontmoet. Vanaf dat moment wil hij nog maar één ding, elke dag, elk moment bij haar zijn.
Heel voorzichtig probeert hij met behulp van e-mails contact te maken, maar wanneer hij vergeet om zijn e-mailsporen te wissen, wordt zijn aanwezigheid opgemerkt door een jongen in wiens lichaam hij een dag doorbracht. En die is vastbesloten om A te ontmaskeren…A wisselt al vanaf het moment dat hij zich kan herinneren iedere dag van lichaam en leven. Hij weet niet waar hij vandaan komt, wie zijn ouders zijn en of er meer zijn die dit meemaken. A weet zelfs niet of hij een jongen of meisje is. In ieder lichaam kan hij terecht komen, jongen of meisje, homo of hetero, gelukkig of ongelukkig, het maakt niet uit, het enige wat hij zeker weet is dat het altijd iemand van zijn eigen leeftijd is.
A weet niet hoe het leven de volgende dag verdergaat van de puber wiens leven hij eerder een dag had overgenomen. Hij probeert die ene dag zo te volgen dat niemand merkt dat er ooit iets anders was.
Wanneer A in het lichaam komt van Justin voelt hij geen respect voor hem. Hij is arrogant en erg gemeen tegenover zijn vriendin. A besluit Justins vriendin Rhiannon de beste date van haar leven te geven en neemt haar mee naar het strand. Daar heeft niet alleen Rhiannon de beste date, maar ook A zelf. Hij is al eens eerder verliefd geweest, maar heeft het nooit een kans gegeven. Want hoe kan je nou een relatie hebben als je iedere dag een ander lichaam en leven hebt?
De dagen na Justin zit A in het lichaam van Leslie Wong, Skylar Smith en Amy Tran. Het is niet makkelijk ze een zo gewoon mogelijke dag te geven, zijn gedachten dwalen steeds af naar Rhiannon en hij besluit een aantal dagen later naar haar toe te gaan. In het lichaam van Nathan Daldry gaat A naar een feestje, waar hij met een smoes het e-mailadres van Rhiannon krijgt. Hij blijft contact houden met haar, maar al snel blijkt dat hij zijn manier van leven niet lang geheim kan houden. Wanneer er ook nog iemand achter hem aan lijkt te zitten moet hij Rhiannon de waarheid wel vertellen. En hun liefde lijkt te groeien.

Zal ze hem kunnen begrijpen? En zijn leven accepteren? Is er een manier voor hen om samen te zijn?
‘Elke dag’ is een ontroerend, fantasierijk boek, wat vol zit met liefde, doorzettingsvermogen en opoffering. Het resultaat is dan ook een vlot geschreven boek over een onverklaarbare manier van leven en onbereikbare liefde. David Levithan bewijst hiermee dat liefde onverwoestbaar is.

Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 978 90 218 0717 1
Prijs:€15,95

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.