herverlangennaarmillriver

Mary McAllister leeft alleen na de dood van haar man. In haar witte huis dat uitkijkt over het stadje Mill River heeft zij alleen contact met de buitenwereld via de post, de tv en het uitzicht vanuit haar raam. Het witte huis buiten de stad is voor de inwoners van Mill River mysterieus en alleen priester Michael O’Brien kent Mary en haar geheim. Als dit geheim naar buiten komt zullen de levens van de inwoners van Mill River niet meer hetzelfde zijn.

Mary heeft een bewogen leven achter de rug: verkracht door een leerkracht en mishandeld door haar overleden man. Ze heeft echter, ondanks haar vele verdriet, een soort van vrede gevonden in haar grote huis. Het verhaal speelt zich zowel in het heden als het verleden af. Zo komt de lezer ook te weten hoe Mary haar man Patrick ontmoet heeft. Patrick verandert echter al gauw in een tiranniek, wat Mary’s angsten alleen maar verergert. Gelukkig is priester O’Brien in haar leven, waar ze een bijzondere vriendschap mee heeft.

Als er één boek is dat uitermate geschikt is om lekker in de zon buiten te lezen, dan is het dit boek wel. Het is een typisch feel good verhaal, maar je moet wel van een prozaïsche schrijfstijl en kleverige zoetsappigheid houden. Hoewel het verhaal beloftevol begint, zijn er erg veel toevalligheden, wat de geloofwaardigheid niet ten goede komt.
De dialogen komen minder goed uit de verf, maar verder leest het ontzettend vlot. Vooral tijdens de eerste helft van het boek sla je de pagina’s snel om.
Hoewel Mary het hoofdpersonage is, leer je haar niet echt goed kennen, en wordt het verhaal vooral verteld door de ogen van de plaatselijke bewoners van Mill River. Daardoor krijg je niet echt een band met Mary, wat ik een gemiste kans vind. Het lijkt bovendien of ze niets anders doet dan huilen.
Verwacht er niet te veel van, het plot is magertjes, maar als je zin hebt in een luchtige roman in een prachtige, sfeervolle setting, dan is dit je boek.

Uitgever: Xander
Pagina’s: 384
ISBN: 9789401602037
Prijs: € 17,95

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.