kalf

Onno en Jurgen Kapteijns, grootvader en kleinzoon, de laatste telgen uit een groot artiestengeslacht. Ze verafschuwen elkaar tot op het bot, hebben elkaar nog nooit ontmoet en hopen ook vooral dat dat zo blijft. Maar het lot beslist anders en ze worden veroordeeld tot één laatste roadtrip, samen.

Hun reis dwars door Nederland is het begin van een epische strijd tussen twee mannen die alle reden hebben om de ander te wantrouwen. Het is een confrontatie met keuzes uit het verleden, met de vraag wat maakt wie je bent, met leven, eenzaamheid en dood en de humor daartussenin.

Jurgen haalt zijn opa op van het vliegveld, hij heeft namelijk een brief ontvangen met dit verzoek. Het wordt een bijzondere ontmoeting die de sfeer in het boek heel erg bepaalt. Een beetje satire en onderlinge strijd over wie de beroemdheid nu is. Toch gaan ze met elkaar op reis. Door Nederland. Eerst naar Twente. Dat vind ik dan weer leuk want daar woon ik. In de auto, die tijdens de eerste rit al bijna afgebroken wordt, ontstaat een strijd tussen de twee die niet mals is. Je hoopt als lezer niets anders dan dat ze tot elkaar zullen komen en aan de andere kant heb je er een hard hoofd in.

Onno heeft een bucketlist die de basis wordt voor deze reis, toch blijkt het daar uiteindelijk niet om te gaan. Je ziet het niet omdat je gericht bent op de gesprekken die opa en kleinzoon voeren en op wat ze allemaal willen gaan doen. En hoe…..op het einde wordt gelukkig allemaal duidelijk.

Wat een mooi, eerlijk, rauw geschreven verhaal! Ik was er dagen na het lezen nog mee bezig. De schrijfstijl van Myrthe van der Meer is heel specifiek. Niet te vergelijken en leest heerlijk!

Uitgeverij: the house of books
ISBN: 9789044342932
Pagina’s: 256
Prijs: €18,95

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.