Lizzy-de-premiere

Lizzy heeft een geweldige zomer gehad en is goede vrienden geworden met Rebecca, Bram en Lars. Maar nu moeten ze allemaal weer naar school, de hele dag stilzitten en dingen leren. Rebecca zegt dat ze haar beste vriendin is, maar blijft ze wel aardig doen als ze al haar andere vriendinnen weer ziet? En hoe komt Lizzy een hele dag door zonder haar lieve hond Boef? Zal hij wel goed genoeg luisteren als zij er niet is? De eerste tijd valt het niet mee, maar Lizzy blijft cool. En als ze de klas mee mag nemen naar de première van de film waarin zij en Rebecca hebben gespeeld, verandert Lizzy van de nieuweling in een beroemdheid!

De auteur Suzanne Buis is onder meer bekend van de Floortje boeken, waarvan er inmiddels meer dan 500.000 exemplaren verkocht zijn!

Als de vakantie is afgelopen moet Lizzy weer naar school. Stiekem is ze toch wel heel zenuwachtig. Bang om niet in de groep te passen en gek of raar gevonden te worden.
Ze gaat namelijk voor het eerst naar haar nieuwe school sinds ze is verhuisd van de grote stad naar hun boerderijtje op het platteland.
Na een tijdje hoort ze van haar moeder dat de première van de film waar zij in gespeeld hebben samen met haar pup Boef, in de herfstvakantie plaats gaat vinden en dat zij de hele klas mee mag nemen. De hele klas is door het dolle heen, maar één meisje voelt zich een beetje ongemakkelijk. Dit verandert als ze naar Lizzy toe komt om haar excuus aan te bieden met haar vriendinnen.
Zal de film in goede aarde vallen?

Lizzy De Première is een boek dat voor veel meiden in een (beginnende) pubertijd veel herkenning zal brengen. Het gevoel van onzekerheid als je in een nieuwe klas komt, gepest te worden (ook al is het maar even), een verliefd gevoel te krijgen. Het komt allemaal aan bod.
Ikzelf herkende in ieder geval veel van toen ik nog op school zat. Ik raad dit boek dan ook van harte aan voor de meiden die net in de pubertijd aan het komen zijn. Daarbij is het boek zelfs nog steeds heel leuk om te lezen als je eenendertig bent.

Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020621945
Prijs: € 9,95

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.