minipubers

Hoe leg je aan een kind van zes uit dat je een baby krijgt?
Hoe reageer je als je kind gepest wordt op school?
En hoe zorg je ervoor dat je zoon of dochter geen ipad-junkie wordt?

De meeste (online) informatie en opvoedboeken gaan over baby’s en peuters die niet willen eten, slapen of op het potje gaan. Of over tieners die op zoek zijn naar hun eigen identiteit, seksualiteit en wereldse waarden en normen. Maar over de o zo belangrijke fase daartussen hoor je meestal erg weinig.

Minipubers is het eerste boek dat volop focust op kinderen van 6 tot 12 jaar. Het staat vol authentieke voorbeelden en praktische tips van en voor ouders, zodat het opvoeden van jouw eigengereide, (leuk) bijdehante en (veel te) snel groot wordende minipuber een plezier is en blijft!

In Minipubers wordt door Krista het een en ander uitgelegd over kinderen tussen zes en twaalf jaar. Tot op heden is dit ook het enige boek die over kinderen in deze leeftijdscategorie vertelt.
Door middel van praktijkvoorbeelden van ouders, in combinatie met Krista haar professionele opinie wordt duidelijk hoe deze minipubers op de verschillende onderwerpen reageren. Normen en waarden, gevoelens uiten, onzekerheid en loslaten zijn een greep uit de onderwerpen die in Minipubers besproken worden.
Daarnaast worden er ook tips gegeven hoe je bepaalde onderwerpen (afhankelijk van welke leeftijd natuurlijk) kunt aanpakken en je kind hierin kunt betrekken.
Een mooi voorbeeld die ik persoonlijk zeker een keer ga proberen met mijn oudste zoon is de tip om mijn zoon over te trekken op behangpapier en daarna in te kleuren, om vervolgens hem aan te laten geven wat hij goed en mooi aan zichzelf vindt. Maar ook wat hij zelf graag wil veranderen. Hem dus écht na te laten denken over zichzelf.

Minipubers is een erg behulpzaam boek voor ouders met kinderen tussen de zes en twaalf jaar. Dit is een boek die ik zelf zeker nog een aantal keren erbij zal pakken met bepaalde vraagstukken die ik vast en zeker nog ga tegenkomen met mijn eigen minipuber.
Ik raad minipubers dan ook zeker aan aan ouders van kinderen in deze leeftijd. Naar mijn persoonlijke mening zijn de tips ook goed te gebruiken als je een hoogsensitieve minipuber hebt.
Doe er dus zeker je voordeel mee. Ik doe dit ook zeker!

Uitgever: Lannoo
ISBN: 9789401420396
Pagina’s: 280
Prijs: € 19,99

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.