uitzonderlijke-dinos

Hoe zou het zijn om een levende dinosauriër te zien? De laatste paleontologische ontdekkingen gecombineerd met zeer gedetailleerde tekeningen, nemen je mee op een reis door de tijd en brengen je dichter bij prehistorisch leven dan ooit tevoren.
Stap 120 miljoen jaar terug in de tijd, in de uitgestrekte wouden en oneindige woestijnen van de prehistorie. Stel je voor: je vliegt met de eerste vogels, je verbergt je voor gevaarlijke tweevoetige roofdieren en je loopt mee met kuddes zachtaardige bladetende reuzen. Dit bijzondere boek leert je iets over dinosauriërs en het leven van wilde dieren tijdens het vroege krijt, en laten je in de ogen kijken van de meest uitzonderlijke wezens die ooit op aarde hebben rondgelopen.

Wat weet jij van het krijt ofwel het tijdperk van de reptielen?
Wist jij dat er in het tijdperk van de reptielen, landwalvissen voorkwamen die tot wel 100 ton konden wegen en zo groot waren als een gebouw van vijf verdiepingen?
Ken jij het grootste roofdier dat ooit heeft bestaan, de theropoden? Hij kon groter worden dan 15 meter, had een kop die net zo groot was als die van een volwassen mens en hij had tanden die 12 cm lang waren.

De auteur vertelt in de inleiding hoe de aarde er 120 jaar geleden uitzag. De flora en fauna uit het vroege krijt worden, zonder belerend te zijn, op een prettig, levendige manier voor het voetlicht gebracht, waarbij de prachtige detailtekeningen de tekst moeiteloos aanvullen.
In Oog in oog met uitzonderlijke dino’s en vliegende reptielen staan schitterend gedetailleerde tekeningen van bekende en veel minder bekende dinosauriërs. Daarnaast is er veel aandacht voor uitzonderlijke dino’s die zelden of nooit in boeken worden genoemd. De feiten en weetjes die over deze bijzondere dieren worden verteld, zullen een mooie én leuke aanvulling op een spreekbeurt over dino’s zijn.

Oog in oog met uitzonderlijke dino’s en vliegende reptielen is geschikt voor 12-jarigen, maar ik kan me zo voorstellen dat jongere kinderen die echte dino-liefhebbers zijn dit boek samen met hun ouders zullen lezen. Elke dino-liefhebber, jong of oud, zal zonder meer genieten van dit bijzonder leerrijke en fraai uitgevoerde boek.

Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789021563831
Pagina’s: 112
Prijs: € 14,99

 

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.