va

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die beschermd moet worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die wreed en gevaarlijk zijn.
Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier: half mens, half vampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa. De strigoi zijn namelijk vastbesloten Lissa een van hen te maken. Rose en Lissa moeten voortdurend op hun hoede zijn, en verliefd worden is streng verboden, want de strigoi kunnen elk moment toeslaan…

Nadat Rose en Lissa gevlucht zijn van de academie en de omgeving waar ze opgroeiden, komen ze in de wereld van de mensen. Daar is het enigszins moeilijk te overleven. Vampiers leven namelijk ‘s nachts en slapen overdag. Er is geen bloed om Lissa te voeden en wanneer de Strigoi zouden aanvallen staat Rose er alleen voor.
Wanneer ze worden overvallen zijn het echter niet de Strigoi, maar de Hoeders van de academie die hen verrassen. Rose en Lissa worden terug meegenomen naar de academie en dan begint het drama pas echt. Rose krijgt huisarrest en moet samen met Dimitri, de hoeder die haar terughaalde, trainen om een goede hoeder te worden voor Lissa. Hierdoor ziet ze haar hartsvriendin steeds minder. Maar ze hebben een speciale verbondenheid, waardoor Rose Lissa altijd in de gaten kan houden en het weet als ze in gevaar is.
Niemand weet waarom Lissa en Rose ooit gevlucht zijn, er gaan verschillende verhalen de ronde die hun nieuwe vijand, Mia, heeft verzonnen. Mia is een Moroi en de vriendin van Aaron, de ex van Lissa. Mia lijkt erg jaloers te zijn op Lissa en maakt haar en Rose het leven zuur, door de gemene verhalen en beledigingen die ze rond laat gaan. Wanneer je denkt dat je alles gehad hebt, vindt Lissa dode dieren in haar kamer en lijkt het verleden terug naar boven te komen.
Dan komt Rose erachter dat Lissa krachten ontwikkelt die niemand anders heeft, wanneer Lissa zichzelf ook nog begint te snijden weet Rose niet meer hoe ze haar kan beschermen en is genoodzaakt hulp in te roepen.
Niet alleen de Strigoi en Mia blijken de vijand te zijn. Er is ook nog een andere vijand die om geheel eigen bedoelingen Lissa bij zich wilt hebben.

Vampire Academie is een boek vol spanning en humor. Rose en Lissa zijn dan misschien geen doorsnee meisjes, maar maken wel dezelfde soort gebeurtenissen mee als in ons eigen leven. Twee echte pubers met hun eigen problemen.

Uitgever: Moon Amsterdam
ISBN:978 90 488 1962 1
Prijs: € 12,50

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.