tomorrowland

People of Tomorrow, Happy Birthday!

This 10th anniversary is yours: you made Tomorrowland what it is today.
A land of opportunity, a world of peace and harmony, a universe of love and energy.

With this book, experience the beats and the breaks, the music and the madness, the past, the present and the future. Read the stories of the People of Tomorrow, the top djs of the festival and the creative people involved in it.
Discover the magic inside and share the happiness.
Let’s celebrate together. Don’t forget to dance.

With exclusive interviews with David Guetta, Moby, Dimitri Vegas & Like Mike, Steve Aoki, Armin van Buuren, Hardwell, Yves V, Carl Cox, Hans Zimmer, Sergio Herman, Arne Quinze and many others.

Dit boek gaat over Tomorrowland; is een grootschalig Belgisch outdoor dance-evenement in De Schorre in Boom bedacht door de broers Manu en Michiel Beers. Het evenement vindt sinds 2005 eenmaal per jaar in de zomer plaats op het domein De Schorre. Er zit een camping bij (dreamville) en elk jaar wordt het afgesloten met een gigantisch vuurwerk.
Dit bovenstaande was bij mij bekend, ik ben echter nog nooit op een concert van Tomorrowland geweest maar de muziek van Armin van Buuren, Hans Zimmer en David Getta schalt hier regelmatig door het huis of in de auto. Het is gewoon lekkere muziek met een stevige beat.

Sinds ik dit boek heb weet ik dat er meer achter zit.
In dit boek wordt je persoonlijk uitgenodigd om nader kennis te maken met dit fenomeen, een kijkje achter de schermen en kennis te maken met de DJ’s en hun fans.
Zoveel fans uit zoveel landen, het maakt niet uit welke taal, geloof, cultuur, geslacht of persoon, ze voelen zich een op een Tomorrowland festival. Het begon in 2005 in Belgie, een groep mensen begint met het organiseren van een openlucht-festival en het wordt een succes. 8.700 bezoekers. In 2006 15.000 en 3.000 blijven slapen en elk jaar wordt het groter en groter.
De foto’s zijn getuige, grote velden vol met duizenden mensen die van muziek genieten. Het is nu een feest met 360.000 bezoekers verdeeld over 2 weekenden en de bezoekers komen uit de hele wereld. De tickets waren binnen het uur verkocht. Dat had 10 jaar geleden niemand bedacht, behalve een groepje enthousiaste mensen die 10 jaar geleden een idee hadden.
Er wordt ook over Dreamville gesproken, dat is de locatie waar je kunt kamperen tijdens het weekend.
Wat dan volgt is een reeks interviews met bekende DJ’s maar ook met bezoekers, het ademt een beetje dezelfde sfeer want iedereen is enthousiast over dit fenomeen. Dj’s die vertellen over hoe ze er op het podium terecht zijn gekomen en hoe ze dat ervaren en fans die vertellen wat ze doen op het festival en hoe ze genieten. Er staan heel veel mooie foto’s in het boek, kleurrijk en vol met mensen die genieten en alleen daarmee bezig zijn. Heel bijzonder is het interview met een groepje nonnen die om de hoek wonen in een klooster. Zij houden niet echt van de muziek maar klimmen wel op de tafel om het vuurwerk te kunnen zien. Bijzonder hoe ze erover vertellen en erbij horen.

Ik vind dit boek een cadeautje om te zien, mooi vormgegeven en heel goed verzorgd. Voor de fans van Tomorrowland maar ook voor mensen die er niet geweest zijn en dat ook niet snel zullen doen maar wel willen weten wat het is.

Uitgeverij: Terra Lannoo
ISBN: 9789401418133
Pagina’s: 240
Prijs: € 39,99

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.