wereldsteden

Ga op wereldreis langs 30 swingende steden met deze kleurrijke atlas
Bezoek iconische gebouwen en culturele hotspots. Ontmoet beroemde inwoners en lees over bestemmingen die voor kinderen extra leuk zijn: de mooiste dierentuinen of de geweldigste kabelbanen. De gedetailleerde stadsplattegronden in dit boek zorgen voor uren kijkplezier voor jong en oud. Lees alles over de stad voor jouw volgende stedenstrip: je was nog nooit zo goed voorbereid!

Wist jij dat je  in Lissabon vanaf de Koepel van het Nationaal Pantheon Santa Engrácia 360 graden in het rond kunt kijken?
En wist jij misschien al dat je in Barcelona met een kabelbaan moet gaan om bij Kasteel Montjuïc te komen?
En als je dan toch een keer in Londen bent dat je dan ook ’s avonds de Tower Bridge kunt bekijken omdat hij dan zo mooi verlicht is?
Ga je daarna toevallig door naar Amsterdam, neem dan de blauwe tram, want dan kun je de hele stad doorkruisen.
Ken jij in Parijs het huis van Quasimodo? Je weet wel, de Notre Dame.
En wist jij dat Rome, toch echt die mooie hoofdstad van Italië,  Spaanse Trappen heeft?
Mocht je ooit naar de prachtige stad Praag gaan, boek dan een Geesten & Spoken Tour.
In Toronto, Canada mag je natuurlijk het jaarlijkse Clownfestival niet missen.
Je weet het maar nooit hè, dus mocht jij toevallig een keer in Hongkong terecht komen, let dan op of je een Roze Dolfijn kunt spotten.

Deze rijk geïllustreerde Wereldsteden atlas vol prachtige stadsplattegronden zou net als de vorige uitgave van Rubinstein, De grote dierenatlas, voor elk kind op de basisschool beschikbaar moeten zijn.
4+ lijkt mij ietwat vooruitstrevend, maar voor alle, iets oudere, reislustige kinderen is Wereldsteden een leuk, realistisch en leerzaam boek waarin door middel van aansprekende illustraties veel verteld wordt over dertig steden.
Elke stad heeft twee volle pagina’s toegewezen gekregen. In een uitgespaard kader wordt kort toegelicht over welke stad het gaat, welke taal men er spreekt en hoeveel inwoners het heeft. De rest van de pagina’s wordt bevolkt door de mooie, kleurrijke (en voor volwassenen vaak herkenbare) illustraties van Martin Haake, waaronder een kort verklarend tekstje staat.
Voor elk kind dat graag met zijn ouders mee gaat op citytrip is dit boek een handige aanvulling op de voor kinderen meestal “saaie” boekjes van papa en mama.
Kortom: Wereldsteden is een fijn, mooi en leerzaam boek voor elk kind dat benieuwd is naar andere steden. (en voor de volwassene die het met ze meeleest!)

Uitgeverij: Rubinstein
ISBN: 9789047622840
Pagina’s: 63
Prijs: € 24,99

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.