9789401425735
Tijd voor yoga!
Yoga is superleuk, toegankelijk en haalbaar voor iedereen.
Dit yogahandboek biedt praktische sessies op verschillende niveaus waarin professionele yogi’s de houdingen stap-voor-stap toelichten.
Evy probeerde het zelf uit en geeft persoonlijke feedback en tips.

Een heleboel (85 om precies te zijn) verschillende yoga-poses worden stap voor stap uitgelegd. Het komt allemaal steeds weer terug op de juiste uitlijning, want als deze niet goed is heb je meer kans op blessures. Ja, ook bij yoga.
De verschillende soorten yoga worden ook in dit boek besproken. Zo kun je een beetje bekijken wat het beste bij jou past. De soort yoga die hier wordt uitgelegd is de zogenoemde “Alignment-based yoga”. Een complete workout waarbij – zoals hierboven al geschreven is – de uitlijning zeer belangrijk is.  Dit wordt door middel van de principes die in elke pose weer naar voren komen besproken. Evy en de yoga-teacher geven ook veel tips in dit boek.
De betekenis van de yogafilosofie wordt uitgebreid besproken. Deze gaat ervan uit dat er een wereld is die we niet (kunnen) zien.

“Yoga met Evy” is een zeer handig boek als je de yoga-poses goed wilt aanleren en eigen wilt maken. Door het beschrijven van haar eigen ervaringen krijg je het gevoel dat je in sommige gedachtengangen die je hebt, écht de enige niet bent. Waar ik wel tegenaan liep was dat ik de tips van de yoga-teacher niet goed kon lezen door de gekozen kleur. Ik had hiervoor persoonlijk een andere kleur gekozen.

Ik heb ook nog een leuk nieuwtje. Vanaf 12 september 2015 kun je de yoga-poses ook bekijken en leren via de website www.yogametevy.com . Dit is een mooie aanvulling hierop.

Uitgever: Lannoo
ISBN: 9789401425736
Pagina’s: 199
Prijs: € 24.99

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.