de-liedjesalmanak-lente-zomer-82

De liedjesalmanak lente & zomer is een vrolijke bundel oude en nieuwe lente- en zomerliedjes, geïllustreerd door Annette Fienieg. Naast bekende liedjes als ‘Ik weet dat de lente komt’, ‘Groen is gras’ en ‘Kom mee naar buiten allemaal’ schreef Koos Meinderts in dezelfde traditie een aantal fonkelnieuwe liedjes, over Pasen, Moeder- en Vaderdag en de Avondvierdaagse.

Alle liedjes zijn door Thijs Borsten op muziek gezet en worden gezongen door Peer de Graaf en singer-songwriter Leine.

In de liedjesalmanak staan, zoals de naam al vermoed veel leuke liedjes voor kinderen. Liedjes die wij als kind zelf ook wel hebben gezongen. Zoals “Knollen-, knollenland” om er maar even één te noemen.

Ikzelf vind het een erg leuk boekje met hier en daar wat nostalgie, doordat er voor mijzelf ook bekende liedjes tussenzitten. De CD die erbij zit en een zeer welkome bijkomstigheid, wat het nog leuker maakt om samen met je kind – zoals ik ook gedaan heb – de liedjes te zingen met het boekje in de hand, zodat er tegelijkertijd plaatjes gekeken kunnen worden bij de liedjes.
De muziek had zelfs een rustgevend effect op mijn eigen kleine mannetje van 5 maanden oud.

Ik vind het dus een enorme aanrader voor alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Hen adviseer ik “De liedjesalmanak lente & zomer” allemaal aan te schaffen, zodat zij lekker samen kunnen zingen en plaatjes kijken met hun (klein)kroost.

Uitgever: Rubinstein
ISBN: 9789047615811
Prijs: € 14,95

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.