Arinka_Linders

Arinka Linders, geboren op 6 mei 1971 in Amsterdam. Getrouwd met Michiel en moeder van twee dochters. Afgestudeerd in Juridische economie. Schrijver, dichter, illustrator, fotograaf, taartenbakster, knutselfrutselaar. Goed gebekt en eigenwijs. Filosofisch van aard met een voorliefde voor bizarre en liefst moordlustige verhalen. Door een bepaalde persoon omgedoopt tot Meesteres van het kwaad in het kwadraat…
Wie is Arinka Linders en wat doet Arinka Linders op een doordeweekse dag?
Arinka Linders doet onwijs veel op een dag. Ze brengt de kinderen naar school, onderhoudt sociale contacten via diverse media, schrijft elke dag wel een verhaal, een stuk van een boek of een blog over iets interessants. Bakt een taartje, maakt een illustratie of is bezig met een van haar andere hobby’s. Ze heeft altijd tijd tekort en verveelt zich nooit.

Waarom Arinka Linders?
Waarom niet? (Knipoog). Ik begrijp deze vraag vast niet goed. Ik ben wie ik ben. Sinds ik getrouwd ben gebruik ik alleen mijn mans naam, in die zin ben ik ouderwets en mag de hele wereld zien bij wie ik hoor.

Blijf je een BeFFer of word je wereldberoemd? (BeFFer = een Bekende Facebooker)
Op Facebook ben ik niet echt heel bekend, maar ik ben wel dagelijks aanwezig. Als beginnend schrijver is er maar één ding dat je meer doet dan schrijven en dat is… netwerken! Als je je niet laat zien, besta je in de wereld van de boeken gewoonweg niet. En ooit word ik natuurlijk heel beroemd.

Met wie zou je absoluut niet willen ruilen?
Ik zou met niemand willen ruilen, ik ben heel tevreden dat ik ben wie ik ben.

Wanneer is jouw werk goed genoeg om de voor jou ultieme prijs te behalen?
Als ik zelf de bibbers heb van mijn eigen enge verhaal of aan het einde van een treurig verhaal haast zit te huilen om iets wat ik zelf geschreven heb. Dat ik zelf niet eens weet waar het vandaan komt, maar dat het voelt als een goed stuk. Al vindt niemand anders dat, dan nog is het voor mij goed.

Wanneer komt je volgende werk uit?
Ik hoop nog voor het einde van 2013 een nieuw boek uit te brengen. Bij voorkeur wel twee!

Wie is jouw inspiratiebron?
Daar hoef ik dus echt niet over na te denken. Ik heb maar één inspiratiebron en dat is Edgar Allan Poe.

Hoe promoot je jouw werk en hoe zou je willen dat je werk gepromoot wordt?
Ik probeer zoveel mogelijk kanalen te benutten, zoals Facebook, Twitter, Plazilla en Hyves. Maar ook posters ophangen bij de Bruna en andere boekhandels, boeken verloten als mensen het bericht delen, verhalenwedstrijden organiseren of er aan deelnemen. Je moet je naam overal laten zien. Het liefst zou ik natuurlijk willen dat dit allemaal vanzelf ging en dat iedereen al lang wist wie ik ben, zodat ik alleen maar hoef te schrijven.

Vind je dat je met jouw vak ondergewaardeerd wordt in de maatschappij?
Nee, niet echt. Veel mensen zeggen wel: ‘Iedereen kan een boek schrijven.’
‘Nou oké’, zeg ik dan, ‘doe het dan ook!’ Ik krijg gelukkig meestal heel mooie, lieve en leuke reacties op dingen die ik schrijf, dus voel me juist erg gewaardeerd. Kijk, sommige erkende schrijvers hebben wel een bepaalde arrogantie en voelen zich verheven boven ons onderaan ploeterende schrijversvolk, maar dat stimuleert mij alleen maar om door te gaan.

Plagiaat en illegaal kopiëren? Wat zouden we er volgens jou mee mogen doen?
Heel vervelend. Mijn mening is dat als je zelf niets kunt bedenken om te schrijven, dat je het dan ook maar gewoon niet moet doen. Ik herken mijn eigen stukken meteen als ik ze ergens anders zie en ga meteen aan de slag om dat verwijderd te krijgen. Heel vaak lukt dat, maar soms tref je iemand die vindt dat je alles mag kopiëren en plakken wat je tegenkomt op internet en dat je daar dan ook gewoon je eigen naam onder mag zetten. Die mensen krijgen dan de eer om onderwerp van een van mijn blogs te worden. Daarna is het gekopieerde stukje snel weg.

Heb je mijn boeken al in je boekenkast? Waarom NIET???
Nee, tot mijn spijt moet ik bekennen dat die er helaas niet instaan. Daar is ook geen ruimte meer voor naast al de boeken die ik heb van Edgar Allan Poe…

Welke vraag mag ik je absoluut niet stellen?
Of ik niet gek word van mezelf.

En als ik dat toch doe?
Dan zeg ik dat ik gek van jou word.

En als laatste wil ik je verzoeken een One o One (een verhaal van 101 woorden inclusief titel) over jezelf of een onderwerp dat jou boeit neer te pennen.
Ware passie.
Het wapen ligt voor me op tafel, terwijl ik behoedzaam de patronen ernaast leg. Twee hulzen gevuld met kostbare substantie die ervoor moeten zorgen dat de strijd voor eens en voor altijd gestreden is. Er is nog tijd, het is nog niet te laat. Ik zal ze wel krijgen. Ze kunnen niet meer vluchten. Wat is heerlijker dan dit? Ik kan niets bedenken. Laat ze bang zijn, ik vrees niets of niemand. Dit is de mooiste strijd die bestaat. Niets heerlijker dan jagen op de concurrenten. Geen pistool, geen zwaard, maar iets dat vele malen sterker is… De Pen.

Meer weten over Arinka? Neem dan een kijkje op: http://plazilla.com/profile/arinka

written by

3 Comments on One O(n) One met: Arinka Linders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.