Foto_Trudy_Brinkman

Trudy Brinkman. Een schrijfster die ik heb mogen leren kennen in Leidschendam alwaar mensen via Hyves op een podium hun werken konden voordragen. Trudy was daar spreekstalmeesteres of hoe zoiets ook heten mag en kalmeerde mij toen ik op moest. Mede dankzij dat optreden, Hyves en meerdere stroopwafelbezoekjes bij mij thuis, zijn wij erg goed bevriend geraakt. Zij is ene heel mooi en bijzonder mens.

Wie is Trudy Brinkman en wat doet Trudy Brinkman op een doordeweekse dag?
Trudy Brinkman is een vrouw van 47 die samen met haar jongens in een dorpje aan het IJsselmeer woont. Mijn dagen zijn gevuld met het huishouden, de beesten en een parttimebaan op de basisschool. Twee avonden per week ga ik boogschieten en de andere avonden zijn gevuld met lezen en het schrijven van korte verhalen en natuurlijk mijn boeken.

Waarom moet men een Brinkman in de kast hebben?
De boeken die ik schrijf worden aangeduid als vlot leesbaar, toegankelijk en spannend genoeg om achter elkaar door te willen lezen.

Hoe beroemd wil je worden?
Wereldberoemd in mijn eigen dorp en omstreken. Ik zou het fantastisch vinden als iedereen mijn boeken kent, mijn naam herkent en dat ik verder gewoon mezelf kan blijven.

Met wie zou je absoluut niet willen ruilen?
Ik zou absoluut niet willen ruilen met bijvoorbeeld de leden van het koningshuis. Alles wat je doet en zegt wordt breed uitgemeten in de media. Ik ben een flapuit en dat zou ik dan niet meer kunnen of mogen zijn.

Wanneer is werk goed genoeg om de ultieme prijs te behalen?
Wat is de ultieme prijs? Ik haal meer voldoening uit het feit dat mensen mijn verhalen met plezier lezen dan dat een panel van recensenten bepaalt of mijn verhaal leuk is.

Wanneer komt jouw ultieme droom uit? En mocht je het kwijt willen, wat is die droom?
Ik heb meerdere dromen en of en wanneer die uit gaan komen dat weer ik niet. Dat mag ik alleen maar hopen. Eén van die dromen is dat ik een uitgeverij vind die voor mij mijn boeken wil uitgeven en dat ik er een leuk zakcentje aan over kan houden.

Welke schrijver komt het meest voor in jouw boekenkast?
ik heb veel boeken van Virginia Andrews, Harold Robbins, Mo Haydr en Judith Krantz. Verder probeer ik zo veel mogelijk verschillende schrijvers te lezen. Ik ben niet zo iemand die een boek gaat lezen omdat half Nederland dat boek heeft gelezen.

Hoe promoot jij werk en ben je tevreden met deze manier?
Ik promoot niet zo veel. Niet goed natuurlijk maar ik ben niet zo goed in mezelf in de kijker zetten. Soms zet ik wat op twitter, via Facebook en Hyves laat ik weten wat ik aan het doen ben en welke boeken ik geschreven heb en ik mail zo nu en dan wat naar de krant. Jammer genoeg willen die eigenlijk alleen maar een stukje plaatsen als er een advertentie aan vast zit. Alles draait tegenwoordig om geld.

Vind je dat je in / met jouw vak ondergewaardeerd wordt in de maatschappij?
Waar ik het meeste moeite mee heb is het feit dat je als serieus schrijver een hele kleine kans maakt om bij een uitgeverij binnen te komen. En als je dan ziet dat iemand die een paar keer met zijn/haar hoofd op tv is geweest of toevallig getrouwd is met een bekende voetballer, niet eens zelf een verhaal schrijft maar alleen zijn of haar naam er aan verbind en dan alle promotie krijgt die je maar zou kunnen bedenken, dan zakt de moed me wel eens in de schoenen. Toch ga ik door . Er zijn genoeg mensen die veel plezier hebben met het lezen van mijn verhalen en daar doe ik het voor.

Plagiaat en illegaal kopiëren? Wat zouden we er volgens jou mee mogen doen?
Dat mogen ze van mij hard aanpakken. Ik weet hoeveel tijd er gaat zitten in het schrijven, herschrijven, het redigeren en nogmaals herschrijven. Als iemand dat dan zo maar inpikt dan mogen ze daar flink voor boeten. Als iemand een stuk tekst van mij aan wil halen om iets duidelijk te maken of te promoten, dan wel graag met bronvermelding.

Heb je mijn boeken al in je boekenkast? Waarom NIET?????
Alleen je gedichtenbundel niet. Ik hou verschrikkelijk veel van verhalen maar veel gedichten snap ik niet. Ik heb helemaal geen gedichtenbundels staan.

Welke vraag mag ik je absoluut niet stellen?
Ik zou het niet weten. Ik ben een redelijk open boek geloof ik.

En als ik dat toch doe?
Dan bestaat er een hele grote kans dat je gewoon antwoord krijgt. Of het een antwoord is waar je iets aan hebt is een ander verhaal.

Zou je hieronder de link(s) naar je werk kunnen vermelden?

http://www.freemusketeers.nl/index.php/pagina/boeken/aktie/details/boek/2102/zuivere-koffie.html

http://www.freemusketeers.nl/index.php/pagina/boeken/aktie/details/boek/2520/ik-weet-dat-je-nog-leeft.html

http://www.freemusketeers.nl/index.php/pagina/boeken/aktie/details/boek/2859/vlucht-naar-de-duinen.html

En als laatste wil ik je verzoeken een One o One (een verhaal van 101 woorden inclusief titel) over jezelf of een onderwerp dat jou boeit neer te pennen en wil ik je uiteraard hartelijk danken voor je medewerking!

One O One Trudy Brinkman
Moederrol omgedraaid.
Er is een tijd geweest dat ik tegen mijn moeder opkeek. Ik wilde net zo worden als zij. Liefdevol, zorgzaam, sterk, meelevend. Ik wilde net zo zijn voor mijn kinderen als zij voor de hare was.
Ze was meer mijn vriendin dan mijn moeder. En laat ik duidelijk zijn: ik hou nog steeds verschrikkelijk veel van haar. Alleen ietsje anders nu.
Sinds twee jaar woont mijn moeder in een verzorghuis gespecialiseerd in de opvang van mensen die de ziekte van Alzheimer hebben. De rollen worden steeds meer omgedraaid. Laatst stelde ik mij voor als de moeder van mijn moeder.

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.