2015-08-09 19.29.26

Je kent het vast wel. Enorm veel zin hebben in chocola, maar oooow wat voel je je schuldig als je het dan genomen hebt . Veel van de chocoladesoorten, zoals Bounty’s, Snickers, Mars enzovoorts zitten bomvol suikers. En dan met name toegevoegde, verkeerde suikers.

In mijn zoektocht naar gezondere versies van de snacks die ik het lekkerst vind kwam ik via Pinterest en Instragram op verschillende recepten uit. Één van deze recepten is deze bounty.

Ik zeg: Dat wordt genieten met een grote G! En dát zonder schuldgevoel!

Ingrediënten:

  • 10 medjouldadels of 20/25 gewone dadels
  • 100 gram gemengde noten (ongezouten en ongebrand)
  • 8 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 140 gram kokosrasp
  • 2 eetlepels honing
  • 150 gram pure chocolade (minimaal 72%)

Hoe maak je het?

Laag 1:
Doe de dadels, noten in de blender of een keukenmachine (gebruik zelf een keukenmachine, omdat deze over het algemeen wat sterker zijn) en voeg hier 3 eetlepels kokosolie en 3 eetlepels cacaopoeder aan toe en zet hem aan tot je een soort pasta-achtige substantie hebt. Deze laag doe je in een soort van minicakevorm (te koop bij de Xenos). Druk het goed aan. Als het een beetje blijft plakken kun je je vingers even nat maken en dan drukken. Mocht je niet zo’n vorm hebben, kun je ook een brownievorm of iets dergelijks gebruiken en daarna in stukken snijden. Echter is zo’n vorm wel veel makkelijker.

Laag 2:
Doe de kokosrasp, honing,  3 eetlepels kokosolie en de kokosmelk in een kom en roer dit door elkaar tot het een vaste massa is. Deze laag druk je bovenop de 1e laag. Ook hierbij kun je even je vingers nat maken, zodat het niet blijft plakken.

Laag 3:
Smelt de chocolade en de laatste 2 eetlepels kokosolie in een bakje die jebovenop een pan met kokend heet water zet. Roer goed door. Als het gesmolten is, leg je met een eetlepel steeds op elke reep of in de andere vorm boven op de andere 2 lagen tot je op elke reep genoeg hebt liggen en alle chocolade op is.

Laat de repen in de vriezer opstijven voor minimaal een uur en pak ze daarna in in vershoudfolie, zodat ze afgesloten zijn en bewaar ze daarna in de vriezer tot je ze op wilt eten. Je kunt je tanden er meteen in zetten, nadat je een reep uit de vriezer hebt gehaald.

Eet smakelijk én Geniet!

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.