2015-09-22 20.38.35

Omdat mijn vorige recept goed is ontvangen (de bounty), heb ik nu een recept, waarbij je ook enorm kunt genieten, zonder je schuldig te voelen.
Snickers… wie kent het niet? De lekkere reep met noten en caramel. Die waarvan je ineens weer jezelf wordt als je een hap hebt genomen…
Maarja… die suikers he? Gegarandeerd dat je je schuldig voelt als je een reep op hebt. Maar zoals ook bij de bounty… kun je deze snicker zonder schuldgevoel nemen. En wedden dat je vol zit?

Ook dit goddelijke recept heb ik in mijn zoektocht naar gezonde(re) tussendoortjes gevonden via Instagram. En nog steeds maak ik er dankbaar gebruik van.
En jij? Ben jij ook al overtuigd?

Ingrediënten:

  • 8 medjouldadels of 16 tot 20 gewone dadels
  • 8 eetlepels kokosolie (gesmolten)
  • 200 gram gemengde ongebrande noten
  • 3 eetlepels cacao
  • 2 eetlepels honing
  • 150 gram pure chocolade (minimaal 72%)

Hoe maak je het?

Laag 1:
Doe de dadels, 3 handjes van de gemengde noten (ongeveer 40 gram)in de keukenmachine (blender mag ook) en doe er 3 eetlepels kokosolie en 3 eetlepels cacao doorheen en zet hem nog heel even aan.  Doe dit in de vorm (welke je kunt kopen bij de Xenos, minicake vorm) en druk aan. Als het aan je vingers blijft plakken, maak je je vingers even nat en druk je verder. Dan blijft het namelijk niet meer plakken.

Laag 2:
Doe vervolgens de rest van de ongebrande noten in de keukenmachine (ook hier mag gewoon een blender gebruikt worden). Maal het kort en voeg de honing en 3 eetlepels kokosolie toe. Zet de keukenmachine nog weer even aan. (heel kort, tot alles goed gemengd is)
Leg dit bovenop de eerste laag en druk ook weer zacht aan. Ook hier kan je je vingers even nat maken om het plakken tegen te gaan.

Laag 3:
Smelt de chocolade met de kokosolie in een bakje die je in een pan met kokend water zet. Roer het goed door. Giet het met een eetlepel boven op de notenlaag.  Dit doe je bij elke reep tot er op elke reep genoeg ligt (en alle gaatjes gevuld zijn)  en alle chocolade op is.

Leg de repen in de vriezer, zodat ze kunnen opstijven. Dit moet minimaal een uur. Daarna pak je ze in in vershoudfolie, zodat ze afgesloten zijn en je ze goed kunt bewaren in de vriezer tot je ze op wilt eten.
En het mooie is… je hoeft niet te wachten tot ze ontdooit zijn en het kwijl langs je mondhoeken druipt, maar je kunt ze meteen vanuit de vriezer opeten.

Ik zeg: Op naar gezonde energie!
Geniet en eet smakelijk!

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.