Cardcetera_viert_verjaardag_met_lancering_The_Dutch_Connection

Tijd voor een feestje want op maandag 27 mei bestaat webshop Cardcetera 2 jaar! Op haar verjaardag trakteert de webshop haar bezoekers met de onthulling van The Dutch Connection, een set Nederlandse ansichtkaarten met een originele invalshoek. Geen standaard kaarten met molens, klompen of speculaaspoppen, maar kaarten met een souvenirmolen, klompen op een bordes en houten speculaasplanken: acht typische Nederlandse kaarten met een twist

Jarige jet
Vanwege het beperkte aanbod aan originele kaarten in winkels besluit Astrid in mei 2011 webshop Cardcetera op te zetten. Astrid runt de goedlopende webwinkel met veel plezier en geniet dagelijks van haar zoektocht naar nieuwe, originele kaarten. Via haar blog blijven bezoekers op de hoogte van de laatste nieuwtjes over de webshop. Zo presenteerde Astrid eind maart The French Connection, een op Frankrijk georiënteerde serie ansichtkaarten, ontworpen vanuit haar liefde voor Parijs.

Typisch Nederlands
Wat is typisch Nederlands, maar dan net even anders? Toen Koningin Beatrix eind januari haar aftreden aankondigde, vond Cardcetera het de hoogste tijd om zelf een set mooie, typisch Nederlandse kaarten te bedenken. De vaste fotografen gingen op zoek naar originele ontwerpen voor The Dutch Connection. Om ook amateurfotografen een kans te geven hun foto terug te zien als kaart, organiseerde de webshop een fotowedstrijd. Met haar originele foto van houten speculaasplanken ging inzender Sandra er met de winst vandoor. Haar kaart is sinds half april al verkrijgbaar als voorloper van de complete set. Vanaf 27 mei zijn ook de zeven andere typische Nederlandse vondsten online verkrijgbaar als ansichtkaart: stuk voor stuk originele kaarten met op de achterkant een oer-Hollands tafereeltje.

Tips van Cardcetera
Zin om een kaart te versturen, maar geen verjaardagen in het vooruitzicht? Op haar Facebook-pagina werkt webshop Cardcetera aan een serie van 101 redenen om een kaart te versturen. Ook leuk: elke week op maandag onthult Cardcetera op haar blog The Postcard Cure, zes kaarten rond eenzelfde thema met een fijne korting. Er is speciaal voor gekozen om dit op maandag te doen om de Monday Morning Blues iets te verlichten.

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.