champagne

Champagne De Courtoisie Grand Cru: de perfecte bubbel!

Eindelijk gevonden: de perfecte champagne qua prijs/kwaliteit verhouding. Een champagne die heerlijk fris wegdrinkt tijdens de zomer en ideaal is om bij de feestdagen te nuttigen. Niet verder zoeken: Bangersisters heeft de ideale bubbel gevonden!

Chardonnay: we love!

Grand Cru champagne van De Courtoisie heeft werkelijk een exclusieve smaak. De champagne is het product uit een van de beste Grand Cru gemeentes, namelijk Cramant, en bestaat uit 100% Chardonnay druif. Het heeft een neus van citrus, een bouquet van abrikoos, een frisse zuurheid en een afdronk die snel wegsmelt, waardoor je altijd meer wilt. Het is een gegarandeerde sublieme bubbelervaring waar we bij Bangersisters he-le-maal dol op zijn.

Grand Cru: Grootse champagne
De gemeenten met de beste terroir, die de lekkerste druiven voortbrengen, mogen de vermelding “Grand Cru” dragen. Cramant is zo een gemeente, en dankt dat aan de fantastische krijtlagen waarmee het gezegend is. Deze zeer fijn parelende champagne is met grote trots en passie vervaardigd door de oogster en omzetter (Recoltant Manipulant) die de knowhow overerfde van generatie op generatie en telkens opnieuw een product neerzet dat de naam werelderfgoed waardig is.

De kwalitatief iets minder begenadigde terroirs krijgen de benaming “Premier cru”. 

De overgrote meerderheid is de “gewone” cru. 

In totaal zijn 318 wijnbouwgemeenten in de classificatie opgenomen. Slechts 17 hiervan zijn “Grand Cru” gemeenten. Deze 17 gemeenten liggen verdeeld over de Montagne de Reims, de Vallée de la Marne en de Côte des Blancs. Hoewel ze in principe allemaal een identieke classificatie hebben, behoren Cramant, Avize, Aÿ, Verzenay en Bouzy tot de betere.

Geleverd aan huis!
De Courtoisie Grand Cru staat voor superieure kwaliteit, luxe, exclusiviteit, en een excellente service. Aarzel dus niet langer en breng deze heerlijke bubbel in huis.

Voor meer info over bestellen kun je hier contact opnemen.
En voor nog meer over champagne is hier een leuke blog.

Laat het je smaken!

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.