portugalathome
Retro is in: we draaien weer vinyl, malen zelf onze koffiebonen en ook het ouderwets scheren is in opkomst bij de moderne man. Voor dat laatste moet je absoluut bij Portugel-at-home zijn.

Het ultieme scheermoment
Bij Portugal-at-home hebben ze het exclusieve merk Antiga Barbearia de Bairro (vertaalt: oude kapperszaken) dat ambachtelijke scheerproducten van hoge kwaliteit aanbiedt. Het borsteltje met houten handvat, de scheermeshouder van roestvrij metaal en de klassiek geurende zeep getuigen van excellent vakmanschap. Maar niet alleen dat, ze hebben bovendien een prachtig design met levendige Portugese kleuren die de glorieuze tijden van vroeger uitademen. Pure nostalgie.

Mijn man die zich altijd met een modern scheermesje en schuim scheerde, heeft het uitgetest. Hij was er al langer nieuwsgierig naar en is er nu helemaal dol op. Voortaan wil hij zich nog enkel op de ouderwetse methode scheren. Zijn huid voelt veel gladder aan en hij meent dat zijn baardgroei ook minder snel teruggroeit. Bovendien vindt hij op die manier het hele scheergebeuren ook fijner en voelt het echter aan. Ook de lekker geurende zeep vindt hij zachter aanvoelen en geniet zijn voorkeur op het scheerschuim. Zijn vorige scheermesje heeft hij in de prullenbak gegooid en de scheerschuim aan een vriend gegeven. Hij is helemaal fan geworden van Antiga Barbearia de Bairro.

Zuiders design
De natuurlijke look en kleuren van de producten werdengeïnspireerd door oude Portugese wijken zoals Ribeira in Porto en Principe Real in Lissabon, waar nog de oude manier van leven in ere wordt gehouden. Neem nou de geur van de zeep, aftershave en eau de cologne. Die is typisch voor de Ribeira wijk: Italiaanse bergamot en bittere sinaasappel, met een vleugje specerijen en fruitige notities waar Magnolia en Jasmijn in opvallen. De basis is muskusachtig en het cederhout herinnert ons aan de traditionele boten die vroeger volgeladen op de Douro dreven. Aan het einde vinden we een vleugje labdanum − het wilde zonneroosje dat op de heuvels groeit. De design vertaalt zich ook naar de luxe verpakking, want de producten worden geleverd in een houten doos die gebaseerd zijn op de houten wijnkisten van Porto.

Nog meer Portugal thuis
Niet alleen voor het ultieme scheermoment moet je bij Portugal-at-home zijn, want ze hebben nog veel meer hips uit Portugal. Diverse originele keuken- en tafelattributen in kurk of aardewerk van Portugese topdesigners, zoals Alzira Peixoto, Carlos Mendonça of Francisco Vieira Martins. En verder een weldoordachte selectie van prachtig textiel, tassen, woonaccessoires, verlichting, klein meubilair, mode en heerlijke damesparfums en zepen, en dat alles ondergedompeld in de Portugese stijl en geuren.

Unieke cadeausets
Niek van Berlo is de oprichter van Portugal at home. Hij heeft niet alleen een passie voor Portugal, maar is eveneens met een Portugese getrouwd. Zijn liefde voor het land zie je in ieder product weerspiegeld. Zijn collectie haalt hij uit de hippe winkeltjes in Lissabon, maar ook van het platteland. Voor de supergave cadeausets moet je zeker hier eens een kijkje nemen. Gegarandeerd vind je er iets tussen om iemand ontzettend blij mee te maken.

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.