Object 1
Duizenden bezoekers hebben afgelopen week een bezoek gebracht aan het beroemde SS Rotterdam waar designbeurs OBJECT Rotterdam plaatsvond. Van donderdag 5 tot en met zondag 8 februari was het schip rijk gevuld met honderden bijzondere design- en kunstobjecten. Een recordaantal van 60 deelnemers deed dit jaar aan de beurs mee; onder hen ontwerpers, kunstenaars en galeries, maar ook instellingen als het Zuiderzeemuseum en de Gerrit Rietveld Academie. 

Anne van de Zwaag, directeur OBJECT Rotterdam: “Tijdens het weekend waren de verschillende dekken en hotelkamers van het schip stampvol mensen. De locatie vormde door haar unieke karakter een meerwaarde voor zowel de deelnemers als de bezoekers van OBJECT.” Er werd niet alleen bezichtigd, maar ook gekocht; onder anderen beeldend kunstenaar Fransje Killaars verkocht een van haar felgekleurde dekens en de Rotterdamse galerie NL=US een kast van ontwerper Rolf Bruggink. Het publiek was zeer positief en werd door de deelnemers als uiterst geïnteresseerd ervaren. Ook directeur van het SS Rotterdam Ton Wesselink kijkt met volle tevredenheid terug. Hij noemt de samenwerking “in alle opzichten versterkend”.

OBJECT Rotterdam 2015
V.l.n.r.: Krijn de Koning bouwde een installatie in een van de hotelkamers, presentatie van Rachel Sellem, de winnende ontwerpen van de ‘Design Your Evoque’-wedstrijd van Land Rover.

Land Rover maakte tijdens de openingsavond van OBJECT de drie winnaars van de ‘Design Your Evoque’-wedstrijd bekend. De ontwerpen van de Range Rover Evoque van Benjamin Scheltema, Gijs Spierings en Maurice Grootheest werden door de onafhankelijke jury bekroond als meest origineel. Zij mogen drie maanden lang in hun eigen design rijden. Marijn Caniëls won de speciale prijs voor designstudenten: een stageplaats bij design studio Piet Boon.

www.objectrotterdam.nl
www.ssrotterdam.nl
www.designyourevoque.nl

written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.