Als je geen zin hebt in een heel onplezierig verhaal, dan kun je dit boek maar beter wegleggen.

Beste Lezer,

Ik hoop niet dat je dit boek hebt gekozen omdat je zin hebt in iets leuks. Geen enkel boek over de Baudelaire/wezen is leuk, en dit deel is wel het aller-on-leukste. Violet, Claus en Roosje Baudelaire krijgen te maken met enge machines, hypnose, en een man met een rookwolk op de plek van zijn hoofd. Ik heb beloofd deze afschuwelijke avonturen op te schrijven, maar je hebt vast niet beloofd ze te lezen. Kies dus gauw een ander boek!

Vriendelijke groeten,
Lemony Snicket

Violet, Claus en Roosje halen geen kattenkwaad uit, nee zij worden achtervolgd door ongeluk, ellende en wanhoop. Sinds de brand waar ze hun ouders verloren, hebben ze geen pret meer gehad. Inmiddels zijn ze weer naar hun zoveelste nieuwe voogd, die in Prutseradeel woont. Onderweg in de trein dacht Violet, de oudste en ontwerper van machines en toestellen, een manier hoe ze iets kon maken om in de top van de boom te komen. Claus was de lezer en probeerde de gegevens die hij had gelezen over het plaatsje voor zich te halen. Roosje de jongste, dacht alleen aan bijten met haar vier tanden. Graaf Olaf die achter het fortuin van de Baudelaires zit, wist bij zijn laatste poging om het fortuin te bemachtigen te ontsnappen en zal zich waarschijnlijk voorbereiden op een nieuwe list. Dus de kinderen moesten hoe dan ook goed opletten. Hun nieuwe onderkomen was in de Goed Geluk Zagerij. Flip, die in de zagerij werkte, was al enorm verbaasd dat de kinderen hier kwamen slapen en helemaal toen hij hoorde dat ze ook kwamen werken. Het werk in de zagerij was echt vreselijk en toen ze bij hun voogd te horen kregen wat zijn deal was, wisten ze al dat dat niet echt een eerlijke deal was. Hun nieuwe voogd zou de Baudelaire-wezens uit de handen van Graaf Olaf houden en in ruil daarvoor kregen ze eten en moesten ze in de zagerij werken. Het werk in de Goed Geluk Zagerij was nog veel zwaarder dan ze verwacht hadden. Al leek het er even op dat Graaf Olaf misschien dit keer niet wist waar ze waren. Toen er iets raars met Claus gebeurde, wisten de zusjes eigenlijk al snel dat Graaf Olaf hier achter zou zitten. Met welk walgelijk plannetje zou hij dit keer weer hun fortuin proberen te bemachtigen?

Ondanks dat de schrijver blijft waarschuwen met: “Weet je zeker dat je deze verhalen wil lezen?” blijf ik de avonturen van de Baudelaire-wezens geweldig vinden. Dit is alweer het vierde deel in de afschuwelijke avonturen van de Baudelaires. Je weet bijna zeker dat ook in dit deel, Graaf Olaf weer iets verzint om het fortuin te kunnen bemachtigen. De vraag is alleen hoe redden de Baudelaires zich dit keer uit de afschuwelijke situatie, die Graaf Olaf heeft verzonnen. Ergens hoop je ook dat Meneer Poe een voogd heeft gevonden, waar ze kunnen blijven. Wat heel fijn is, is dat ook in dit deel de schrijver weer alle moeilijke woorden, heel simpel uitlegt. De illustraties in het boek zijn echt schitterend getekend door Brett Helquist en maken het beeld wat je bij het lezen van het verhaal al voor je hebt, nog levendiger. Er is ook goed nieuws, de titel van het volgende boek is al bekend namelijk: “Het vreselijke vijfde boek” … brrrr dat beloofd wat. Hopelijk komt ook dan weer alles goed met de Baudelaires. Deze serie is voor alle aparte kinderen die van rare, gekke en van een anders dan anders lopend verhaal houden. Normale kinderen mogen het ook lezen hoor, maar echt je bent gewaarschuwd!

Uitgeverij: Uitgeverij Lannoo NV
ISBN: 978 94 014 5558 9
Aantal pagina’s: 183
Prijs: € 12,50

[bol_product_links block_id=”bol_5baa1aec0e91d_selected-products” products=”9200000095119897″ name=”Het verderfelijke vierde boek – Lemony Snickets” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.