De rijke erfgenaam Belim Parsis is niet gelukkig met zijn gemakkelijke leven. Als tijdverdrijf verovert hij onder de schuilnaam Ashan stiekem zijn plek als kooivechter in de Stad. Na een dubieus gevecht en het overlijden van zijn geliefde onderwijzer, neemt hij een drastisch besluit.

Belims zus Salvia is jaloers op de vrijheid die mannen hebben. Ongeacht hun kwaliteiten hebben vrouwen in de Stad weinig te vertellen. Als haar een huwelijk in het vooruitzicht gesteld wordt met een man die ze verafschuwt, vlucht Salvia naar de Tempel.

En dan is daar Belims afgunstige broer Varas. Aangezien in de Stad de oudste zoon alles erft, blijft er voor hem niets over. De vriendschap met een sluw heerschap biedt hem echter onvermoede kansen.

Overleven, deel I van het tweeluik Ashan, vertelt het verhaal van Belim die zich – geholpen door zijn slimheid – staande moet zien te houden. Dirk Warnaar schetst met vlotte woorden het leven vol intriges in de Stad, die door zijn geïsoleerde ligging een wereld op zich geworden is.

Overleven van Dirk Warnaar is een avontuurlijk fantasyverhaal dat geschikt is voor young adults en volwassenen.

In dit eerste deel van het tweeluik Ashan, Overleven, is Belim zijn luxeleventje een beetje beu. Belim is de oudste zoon en zal later alles erven. Om toch een beetje spanning te vinden gaat hij kooivechten, maar wel onder de schuilnaam Ashan. Maar dan gebeurt er bij een van de gevechten iets wat niet lijkt te kloppen. Voor Ashan, die ook zijn mentor verliest wanneer deze overlijdt, is de maat vol en hij neemt een beslissing met vergaande gevolgen.
Varas, broer van Ashan, is vooral negatief ten opzichte van Ashan, hij krijgt immers straks alles en Varas niets. Maar dat verandert wanneer hun vader komt te overlijden en Varas, doorafwezigheid van de oudste zoon Ashan, aan de macht komt.
Salvia, de zus van Ashan en Varas, heeft ook zo haar reden om te vluchten. Hoewel haar vader haar veel heeft geleerd zal ze dat in de praktijk niet kunnen gebruiken. De Stad is voor vrouwen zeer onvriendelijk en ook Salvia heeft weinig tot geen rechten. Als haar broer aan de macht komt regelt hij dat Salvia met een vriend van hem zal trouwen. Dit is echter een man waar Salvia, en meer mensen in de Stad, ronduit een hekel aan heeft. Hoewel Salvia een sterke vrouw is die haar mannetje staat besluit ze toch om te vluchten naar een klooster.

Overleven is prettig geschreven en leest daardoor lekker vlot. Bij fantasy verwacht je een beetje magie. Dat komt in dit boek niet voor. Het zijn vooral mensen met herkenbare emoties en beslissingen. Dat maakt het verhaal van Ashan niet minder goed, want juist daardoor kun je je verplaatsen in de personen die in dit boek een belangrijke rol spelen. Spannend is het verhaal zeker, het nodigt je uit om door te lezen en uit te kijken naar het volgende deel.

Uitgeverij: Celtica Publishing
ISBN: 9789491300998
430 pagina’s
Prijs: € 17,95

Lijkt jou dit een mooi boek? Houd Banger Sisters dan in de gaten want binnenkort kun je dit spannende fantasyverhaal van Dirk Warnaar winnen!

[bol_product_links block_id=”bol_5d599888367f3_selected-products” products=”9200000109700390″ name=”Overleven – Dirk Warnaar” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.