image

Ik geloof dat, zoals bij alles waar je goed in wilt zijn, je eerst de basis onder de knie moet hebben voordat je vol zelfvertrouwen kunt koken.
Daarom deel ik in dit boek al mijn beproefde basisrecepten. Ze hebben allemaal slimme variaties, zodat één recept uit kan groeien tot meerdere gerechten en je repertoire automatisch groeit. Zo help ik je om in de keuken te kunnen uitblinken.
Veel plezier met koken!

Dit lijvige kookboek, stevig gebonden en met een oogverblindende cover is een musthave voor iedereen die graag in de keuken vertoeft. Zoals de titel al zegt, ‘basics’, de basis onder de knie krijgen van vrij eenvoudige, maar overheerlijke recepten.
Het boek is verdeeld in drie hoofdstukken, hartig, onmisbaar en zoet.
Het hoofdstuk ‘hartig’ is het grootste gedeelte, ongeveer de helft van het boek. Ieder recept, of het nu kip is of biefstuk, wordt uitgebreid en duidelijk beschreven. Zelfs met slimme variaties, zodat je iedere keer weer iets verrassends op tafel kunt zetten. Van een perfecte naturel soufflé tot variaties met spinazie, forel en pancetta. De prachtige foto’s van William Meppen, die bij ieder recept staan, doen je het water in de mond lopen.
Dan volgt het hoofdstuk ‘onmisbaar’. Kleine aanvullingen zoals een bechamelsaus, of kruidenboter of een klassieke jus. Inderdaad onmisbaar als smaakmakers voor vele gerechten.
Het laatste hoofdstuk ‘zoet’ bestaat natuurlijk uit heerlijke toetjes, maar ook taarten, cake en ijs komen hier uitgebreid aan de orde.
Hierna volgt nog een woordenlijst, waarin de met een asterisk gemarkeerde ingrediënten uit de recepten uitgebreid beschreven staan. Ook staat er een handige lijst in met internationale maten, temperaturen, gewichten en omrekentabellen.
Tot slot is er een register, waar de recepten op alfabetische volgorde te vinden zijn.
Al met al een onmisbaar kookboek, waarin meer dan tweehonderd recepten van de bladzijden af spatten. Donna’s persoonlijke leidraad om je van basis naar betoverend te helpen.
En als je er niet uitkomt, wat ik me niet kan voorstellen, kun je altijd nog haar filmpjes op YouTube bekijken.

Donna Hay is Australië’s favoriete thuiskok en een internationaal fenomeen op culinair gebied. Van Donna’s 25 boeken zijn wereldwijd meer dan 6 miljoen exemplaren verkocht en ze is vertaald in 10 verschillende talen.
In Australië domineerden haar laatste boeken de bestsellerlijsten: Fresh and Light (2012), The new classics (2013), The new easy (2014) en Life in balance (2015).
Haar televisiekookshows, inclusief een nieuwe achtdelige serie gebaseerd op Basics to brilliance, hebben haar kenmerkende stijl tot leven gebracht voor kijkers in meer dan 17 landen.

Uitgeverij: Unieboek/Het Spectrum
ISBN: 9789000356829
Aantal pagina’s: 402
Prijs: €35,00

[bol_product_links block_id=”bol_59cf97e922ef9_selected-products” products=”9200000075752459″ name=”basics to brilliance” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.