image

Bob Marley inspireerde miljoenen mensen, maar bleef altijd een mythische legende. Deze biografie brengt Marley dichterbij dan ooit!

Bob Marley laat The King of Reggae zien zoals hij werkelijk was, door de ogen van mensen die hem het best kenden. Auteur Roger Steffens legde in veertig jaar ’s werelds grootste reggae-archief aan, met daarin talloze intieme interviews met Marley zelf, zijn familie, vrienden en bandleden. In deze biografie vertellen ze samen Marley’s verhaal.

In levendige scènes beschrijven ze Marley’s jeugd, zijn moeizame start in Trenchtown, de opnames van zijn eerste singles, zijn bliksemcarrière en zijn tragische dood. De meest dramatische momenten van Marley’s leven worden belicht. Onthullend en origineel: dit is Bob Marley als muzikant én mens.

Naar het schijnt, zijn er inmiddels zo’n vijfhonderd boeken in diverse talen geschreven over de King of Reggae, Bob Marley. Waarom heeft Roger Steffens dan ook nog eens een biografie over Marley geschreven? Het antwoord is simpel: Deze biografie is een verhaal. Het complete verhaal van Bob Marley, van zijn geboorte tot en met zijn dood, verteld door de mensen die het dichtst bij Marley stonden, mede-bandleden, producers en naasten. Steffens sprak met maar liefst vierenzeventig verschillende mensen, die gesprekken staan opgetekend in dit lijvige boekwerk. Samen met nog nooit eerder vertoonde foto’s.
Omdat er gesprekken met zoveel mensen plaatsgevonden hebben, kom je soms tegenstrijdigheden tegen. Het komt natuurlijk voor dat iemand een andere mening heeft of een andere kijk op een gebeurtenis heeft dan een ander. Steffens heeft hier niets aan veranderd en de ruwe versie van de gesprekken opgenomen in het boek. Deze meningsverschillen gaan vaak over zakelijke afspraken en de details over de dodelijke ziekte, waar Bob aan bezweken is. Zeker hierover bestaan nogal wat onduidelijkheden.
Alles van het turbulente en unieke leven van Marley komt aan de orde, van zijn reizen en concerten, politiek, over zijn Wailers, zijn liefdesleven en de moordaanslag op zijn familie.
Bob Marley, een legende, geboren 6 februari 1945 in Nine Miles, Jamaica. Gestorven 11 mei 1981 in Miami, bijgezet in het mausoleum in Nine Miles, Jamaica.
Een prachtig verhaal van zijn leven, opgetekend door Roger Steffens.

Roger Steffens is een echte Bob Marley kenner. Hij is Amerikaans acteur, auteur, docent, editor, reggae archivaris, fotograaf en producent. Eind 1979 is Roger Steffens 2 weken op tour geweest met Bob Marley voor de promotie van het Survivial album in California. Roger Steffens staat vooral bekend om zijn reggae-archieven, in het bijzonder zijn archieven van Bob Marley die hij in veertig jaar heeft verzameld. Maar liefst 7 kamers van zijn huis in Los Angeles staan vol met reggae-archieven, waaronder ’s werelds grootste collectie van Bob Marley materiaal.

Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401607469
Aantal pagina’s: 446
Prijs: €19,99

[bol_product_links block_id=”bol_5a0befd389761_selected-products” products=”9200000074890548,9200000074920316″ name=”bob marley” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.