cover-the-fates-divide

 

 

De levens van Cyra Noavek en Akos Kereseth zijn bepaald door hun lotsbestemmingen. Het lot van Akos is dat hij zal sterven in dienst van de familie Noavek, maar toch is hij verliefd geworden op Cyra. Dan eist Cyra’s doodgewaande vader Lazmet, een meedogenloze tiran, de Shotet-troon op.
Akos vreest dat zijn einde dichterbij is dan ooit. Lazmet staat ook op het punt een barbaarse oorlog te ontketenen, en Cyra en Akos willen hem koste wat kost tegenhouden. Ze moeten hun familie, hun rijk en misschien zelfs elkaar verraden en bepalen waar hun loyaliteit ligt.

Wanneer Cyra’s vader Lazmet de Shotet-troon opeist, ontketend dit een scala van reacties van diverse regeringen en planeten.
Isae neemt het samen met haar vriendin Cisi en bondgenoot Ast op tegen de Shotet en de Raad. Als Uitverkoren Kanselier van Thuvhe eist ze van de troonopvolgster van Shotet, Cyra, dat Shotet zich o.a. aan hen overgeeft en hun verblijfschip aan hen overdraagt. De achterliggende drijfveer van dit irreële voorstel is dat ze wraak wil nemen op de moord van haar geliefde zus Orieve (Carve the mark 1).
Cyra gaat hier uiteraard niet mee akkoord, met als gevolg dat Isae hen de oorlog verklaard en er honderden mensen omkomen. Er kleeft zoveel bloed aan Cyra’s handen, dat het moeilijk is om te geloven dat ze niet net zo slecht is als haar vader. Ze moet zelfs hun verblijfschip en daarmee hun geschiedenis, aan stukken te scheuren om de inwoners te redden. Gelukkig is Akos, haar steun en toeverlaat, er om de gebroken stukken van Cyra aan elkaar te lijmen. Maar dan verdwijnt hij plotseling…

Isae eist in een privé gesprek met Cyra dat zij haar vader Lazmet vermoord, zodat er vrede kan zijn en er geen onschuldigen meer zullen sterven. Ze geeft Cyra een week om naar Thuvhe te reizen en een moordaanslag te plannen op haar eigen vader. Cyra weet echter niet dat Lazmet haar geliefde Akos gevangen houdt en hem uithongert en martelt, met als doel hem te hersenspoelen en informatie uit hem te krijgen die dit hele plan in de war zal schoppen. Is Cyra er op tijd? Of ziet Lazmet haar al van verre aankomen?

The fates divide is zeker een waardige opvolger van Carve the mark. Het duurde wel meer dan honderdvijftig pagina’s voordat ik in het verhaal zat, gezien er veel werd uitgelegd en er veel dialogen waren. Hierin verschilt The fates divide wel enorm met Carve the mark. Echter, zodra de actie en spanning halverwege het boek toenam, was ik weer net zo verslaafd aan het boek als bij diens voorganger. (Ik moest wel regelmatig even achterin het boek de verklarende woordenlijst erop naslaan, omdat ik me niet alles meer kon herinneren van het eerste deel, dat bijna anderhalf jaar geleden uitkwam.)

Veronica Roth is de meesteres in young adult sci-fi verhalen, zoals we haar kennen van de Divergent-trilogie, en weet als geen ander epische veldslagen en gevechten met buitenaardse wapens te beschrijven. Filmisch geschreven, vol epische veldslagen, persoonlijke vetes, personages met dubbele agenda’s, romantiek, vertrouwen, verraad en een vleugje humor. Deze ingrediënten maken de boeken van Roth zo’n enorm succes! Niemand is te vertrouwen voor de lezer, gezien er pas op het laatste moment een aantal zaken worden onthuld.

Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000354245
Pagina’s: 373
Prijs: €18,99

[bol_product_links block_id=”bol_5af2aa4320e1e_selected-products” products=”9200000085089694″ name=”Carve the mark 2 – The fates divide – Veronica Roth” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.