image

In een vergeten hoekje van Londen leert de 14-jarige Sarah op haar geliefde paard Boo te rijden alsof zij samen dansen. Hun leermeester is Sarahs grootvader Henri, die zelf heeft gestudeerd aan een prestigieuze Franse rijschool. Maar als het noodlot toeslaat, staat Sarah er alleen voor. Dan ontmoet ze bij toeval Natasha, een advocate, die haar een helpende hand biedt. Dat zet echter hun beider levens op zijn kop…

We volgen het verhaal van Sarah. Als veertien-jarig meisje woont ze bij haar grootvader in een eenvoudige huurflat. Ieder vrij minuutje besteed ze aan haar paard Boo. Dit prachtige paard staat in een geïmproviseerde manege in een uithoek van Londen. De eigenaar, Cowboy John en haar grootvader zijn goede vrienden. Grootvader Henri heeft maar één doel in zijn leven na de dood van zijn vrouw: Sarah zo goed opleiden, dat ze wordt toegelaten tot de beroemde Franse rijschool, Le Cadre Noir. Maar dan slaat op een dag het noodlot toe en staat Sarah er alleen voor…
Precies op dat moment ontmoet ze een advocate jeugdrecht, Natasha. Natasha leeft al een jaar gescheiden van haar man Mac. Ze is emotioneel erg betrokken bij haar zaken, zo natuurlijk ook met Sarah. Ze biedt haar onderdak, er is nergens anders plaats. Tot overmaat van ramp besluit Mac ook weer thuis te komen wonen, het is tenslotte ook zijn huis.
Hun levens worden hierdoor stevig met elkaar verbonden, maar komt het allemaal nog wel goed?

Zoals we van Jojo Moyes gewend zijn, heeft ze ‘Dans met mij’ ook weer op die voor haar zo karakteristieke manier geschreven. Een prachtige schrijfstijl, erg beeldend, uitgebreid en zeer gedetailleerd. Een ontroerende roman, die de twee levensverhalen van Sarah en Natasha verbindt. Beiden zeer goede personages, levensecht en goed uitgediept.
Vanaf de proloog, de eerste kennismaking met Henri Lachapelle in 1960, tot de laatste bladzijde een prachtig verhaal. Met af en toe zelfs een traantje, het pad van de dames gaat zeker niet altijd over rozen.
Dit is niet zomaar een roman, maar een realistisch verhaal over liefde, hoop en vertrouwen met hier en daar een dosis tegenslag.
‘Een absolute tranentrekker die je glimlachend naar je zakdoek laat grijpen’. Aldus Daily Mail.
Hou de doos met tissues maar binnen handbereik…

Jojo Moyes is een Britse journalist en sinds 2002 een succesvolle schrijfster van romantische boeken. Met twee Romantic Novel of the Year-prijzen voor de boeken ‘Verboden vruchten’ en ‘De laatste liefdesbrief’. Met het boek ‘Een leven na jou’ boekte ze wereldwijd succes, wat in 2016 in de bioscoop is verschenen. Het vervolg op het boek, ‘Voor jou’, verscheen in 2015, wat door vele lezers ook zeer goed is ontvangen.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026141386
Aantal pagina’s: 552
Prijs: €19,99

[bol_product_links block_id=”bol_5825dc574a9a3_selected-products” products=”9200000059721135,9200000065710792″ name=”Dans met mij – Jojo Moyes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.