Geronimo heeft een wel heel bijzondere opdracht gekregen van de burgemeester van Rokford: een kookboek schrijven met al zijn favoriete recepten erin. Gi-ga-geitenkaas, en of dat gelukt is! Samen met zijn vrienden en familie leert hij je de lekkerste recepten op tafel te zetten. En met dit kookboek is smullen ook nog eens gezond. Bovendien krijg je allerlei tips voor handig en veilig koken!
Dus doe je schort voor en verras vrienden en familie met Geronimo’s, eh… jouw gi-ga-gantisch lekkere gerechten!

Geronimo Stilton krijgt een telefoontje van Honoratius Burgervader, en die heeft een wel heel bijzonder verzoek voor Geronimo, hij vraagt namelijk of Geronimo een kookboek wil schrijven met al zijn favoriete recepten, want daar zijn alle knagers van het Muizeneiland reuze benieuwd naar. Tegen Honoratius Burgervader kan Geronimo natuurlijk geen nee zeggen en daarom ging hij aan de slag. Gelukkig kon hij bij het maken van dit muizenissige kookboek rekenen op de hulp van zijn trouwe familie en vrienden. Het resultaat is een prachtig kookboek geworden.

Geronimo begint zijn kookboek met de uitleg waarom hij dit kookboek maakte. Daarna stelt hij zijn familie en vrienden aan je voor die hem zullen helpen tijdens de gi-ga-gave culinaire reis. Elke muis heeft zijn eigen talent. Zo deelt Thea haar kennis over de internationale keuken, weet Professor Volt alles over de kookprocessen, Patty Spring deelt haar gezonde eetgewoontes, weet Benjamin alles over de ingrediënten en zorgt Klem er tenslotte voor dat alles wordt geproefd. Na deze introductie volgt een stukje over voeding en gezondheid en een pagina over eet- en leefgewoontes. Dan kun je lezen over groente en fruit en de seizoenen. Er wordt ook aandacht besteed aan de hygiëne in de keuken. Tot slot nog een stukje over hoe je een goede chef kan worden, wat kooktermen betekenen en nog wat adviezen om het koken wat makkelijker te laten verlopen. En dan begint de pret en volgen de recepten

De recepten in het Geronimo kook boek zijn onderverdeeld in vijf verschillende hoofdstukken: Pasta & Pizza, Groente & Peulvruchten, Vlees, Vis & Eieren, Kaas en als laatste natuurlijk de desserts. Onder de recepten natuurlijk klassiekers als Gehaktballetjes in tomatensaus, Spaghetti Bolognese en smulburgers maar ook verassend leuke en bijzondere recepten als hapjes met zalm en krab, bloemkoolgratin en Cubaanse rijst. Natuurlijk wordt bij elk recept aangegeven welke ingrediënten nodig zijn en hoe de bereiding moet gebeuren. Daarnaast staat bij elk recept een weetje over het gerecht of ingrediënten, vertelt door één van Geronimo’s vrienden. Tussen de recepten door en aan het einde van het boek zitten speciale pagina’s waar je je eigen recepten kunt neer zetten. Zo wordt dit kookboek nog specialer dan het eigenlijk al is!

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 9789085925033
93 pagina’s
Prijs: € 13,50

[bol_product_links block_id=”bol_5d681025bd007_selected-products” products=”9200000095557433″ name=”Dat wordt smullen – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.