240grijze_6

Hoeveel menselijkheid willen de terra indigine bewaren? Dat is de vraag waar Meg, Simon, Vlad en de andere leiders van het Stadspark voor staan. De haatzaaiers van Mensen Altijd Eerst verklaren de oorlog aan de Anderen – maar ze hebben geen idee wat ze met hun bloedlust wakker maken. Dit gevecht komt voor de Anderen neer op een simpele vraag: Hoeveel menselijkheid willen de terra indigine bewaren? Het is oorlog, maar de mensen zijn vergeten dat ze niet alleen de gedaantewisselaars tegenover zich hebben – ze hebben zojuist de oorlog verklaard aan de wereld zelf.

De ruzie tussen de ‘mensen altijd eerst’, MAE beweging, en de Terra Indigene gaat onvermoeid verder. De Terra Indigene overleggen en denken na over gepaste maar noodzakelijke maatregelen maar helaas doet de MAE beweging dat niet en neemt meteen grove stappen tegen de Terra Indigene wat de verstandhouding niet ten goede komt. ‘Hoeveel mens wil de Terra Indigene behouden?’ Dat is de grote vraag die nu door het stadspark gaat. De profetieën gaan op volle snelheid door en de drie die ‘het zoete bloed’ worden genoemd, Jean, Meg en Hope, lijken op een bepaalde manier met elkaar een verbinding te hebben en dus komen de profetieën tegenwoordig aardig overeen en gaan ook nog eens over dorpen of steden waar ze niet komen of ooit zijn geweest. Naast de strijd en ellende gaat het ‘gewone’ leven gewoon door en zijn ze in Lakeside druk bezig met de academie voor de Cassandra Sangue, de bloedprofeten die gered zijn, op te richten. De tekeningen voor de bouw die er nu zijn laten zien dat ze er minstens honderd CS kunnen huisvesten. Meg is druk bezig om kaarten met plaatjes te ontwerpen en uit te zoeken om zo de meisjes die nooit een leven buiten hun cellen van het instituut hebben gekend, te helpen met de dingen die ze zien in hun profetieën en hun nieuwe leven, maar dat blijkt lastiger dan ze dacht. Van sommige kaarten krijgt ze nare gevoelens maar schijnen wel te werken, van andere kaarten krijgt ze helemaal geen gevoel maar moeten op een bepaalde manier toch gebruikt gaan worden. De Terra Indigene proberen zo lang mogelijk het leven te leiden dat ze kennen maar dat gaat niet goed, ze houden zich nog ‘vriendelijk’ maar ondertussen zijn ze bezig om plannen te maken voor ontruiming van bepaalde ‘gevarenzones’. Ook vergeten ze de mensen niet die bij hun mensenroedels horen en daar komt behoorlijk veel stress bij kijken. De Terra Indigene vinden de omgang met zo ontzettend veel mensen erg moeilijk en willen daar liever van af, maar hoe. De MAE gaat een grens over waardoor de letterlijk en spreekwoordelijke bom barst. Iedereen moet vluchten naar veilig gebied want ‘de ouderlingen’ gaan op jacht naar de mens. Niemand is meer veilig.

Een razend spannend vierde deel van de serie van ‘de Anderen’. Alles krijgt een stormvloed van emotie en gevoelens eroverheen en zuigt je daarmee extra vast in het verhaal. Waar de vorige delen nog een soort van inleidend karakter hadden krijg je in dit deel de ware aard van gekwetste Terra Indigene, ouderlingen, intuïten en Elementairen te zien die terug slaan en opeisen wat van hun is en dat maakt dat dit deel in mijn ogen het spannendste deel tot nu toe is. Alle verhoudingen, regels en afspraken tussen mens, Terra Indigene en de Anderen heeft nog nooit zo overhoop gelegen als nu en we zullen helaas tot het vijfde deel moeten wachten willen we te weten komen hoe dit allemaal verder gaat. De cover ligt ook deze keer weer heel mooi in lijn met het voorgaande gezicht, hetzelfde gezicht maar andere kleuren en een net even ander sfeertje erin. Erg knap om elke keer dezelfde cover toch net even anders te verpakken zodat deze serie perfect bij elkaar blijft passen. Ik geniet nog steeds volop van de grapjes of verkeerd begrepen dingen tussen Simon en Meg, vanaf deel één is de chemie tussen deze twee te voelen en hij word steeds intenser wat ik ook erg mooi vind. En nu onze grootste uitdaging, rustig wachten op deel vijf.

Uitgeverij: De fontein
ISBN: 9789026142154
Pagina’s: 496
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_58485d675592c_selected-products” products=”9200000060317822,9200000066211484″ name=”Grijze ogen – Anne Bishop” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.