9789044821802-178-0

 

 


**Bijzonder mooie magische boeken zijn helaas te snel uit gelezen, zo ook bij dit boek**

 

 


De vreemde reis die begon in De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine gaat verder wanneer Jacob Portman en zijn nieuwe vrienden naar Londen vertrekken. Daar hopen ze een manier te vinden om hun geliefde schoolhoofd, mevrouw Peregrine, te redden. Maar in deze door oorlog verwoeste stad lijkt er om elke hoek een onaangename verrassing te wachten. Jacob en de kinderen reizen langs bijzondere dieren, freakshows en gedaanteverwisselaars – terwijl ze voortdurend worden opgejaagd door levensgevaarlijke hulsels.

De keuze om te blijven of naar huis te gaan was voor Jacob niet moeilijk meer nadat hij te weten is gekomen dat ook hij een bijzonder kind is. Hij besluit niet meer terug te keren naar zijn normale leven maar bij de bijzondere kinderen en Mevrouw Peregrine te blijven. Jacob en de kinderen vluchten weg van de door hulsels ontdekte lus die Mevrouw Peregrine heeft gemaakt. Ze vluchten samen met Mevrouw Peregrine die ze gered hebben van het hulsel, maar die vast zit in haar gedaante als vogel. Het gevaar is met de dood van één schepsel en één hulsel nog niet geweken, daar waren hun plannen té belangrijk voor. De kinderen verkeren nog steeds in gevaar op hun vlucht naar veiligheid. Zonder hulp en bescherming van Mevrouw Peregrine voelen ze zich moedeloos alleen een verloren, hoe bijzonder ze ook mogen zijn met hun gaven. Jacob heeft in het eerste deel ontdekt dat ook hij bijzonder is en moet daar nu mee leren omgaan om te zorgen dat ze dit hachelijke avontuur overleven. En dat is zo makkelijk nog niet wanneer je altijd hebt gedacht dat je maar een simpele normale jongen was. Hoe verder ze in Londen komen hoe gevaarlijke en spannender het word. Zullen ze het redden om hun missie te volbrengen? En net wanneer je denkt dat het einde in zicht is komt er een wending die erg onverwachts is. Helaas zullen we moeten wachten op deel drie tot we weten hoe deze wending zijn uitloop neemt.

Een onthutsend en super spannend vervolg van het eerste deel van de bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine. Je blijft je elke bladzijde weer verbazen over wat je leest. Ook in dit deel geven de foto’s het verhaal een extra boost, en stukje extra bijzonderheid. Sommige dingen zie je aankomen terwijl andere dingen totaal onverwachts komen en je even de adem benemen. Ook de cover is weer schitterend en spreekt je verbeelding aan, het is echt in de sfeer van het verhaal en dat is ontzettend mooi. Ik kijk ontzettend uit naar het derde deel van dit bijzondere verhaal.

Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044821802
Pagina’s: 433
Prijs: € 19,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.