Op haar veertiende verjaardag ontdekt het zeemeisje een blaadje tussen haar lange, zwarte haren. Hieruit groeit een stengeltje, waaraan een wit zeegrasbloemetje verschijnt. Haar moeder, die heerst over de diepzee, bereidt haar vanaf dat moment voor op haar prinsessentaak. Zij moet de bloemetjes van het zeegras gaan beschermen, de enige bloemen in het onderwaterrijk. Maar dan verschijnen er dagelijks landbloemen in de haren van het zeemeisje, die het zeegrasbloemetje overwoekeren. En in haar dromen roept een stem haar, net zolang tot zij de roep niet meer kan weerstaan…

Wie kent ze niet, de sprookjes die door Hans Christian Andersen en de Gebroeders Grimm zijn opgeschreven? Deze volksvertellingen waren in eerste instantie helemaal niet voor kinderen bedoeld. Ze werden vooral ’s avonds bij het haardvuur verteld door volwassenen voor volwassenen en dit soms al honderden jaren lang. Pas vanaf de achttiende eeuw verzachtte men de verhalen en werden ze geleidelijk aan geschikt voor de jeugd. Sprookjes bevatten waarschuwingen en levenslessen en in dat licht kun je De Bloemenvloek lezen. Het is een verhaal met een diepere grond dat het zowel geschikt maakt voor volwassenen als voor kinderen.

De Bloemenvloek van Mischa van Broekhoven is een betoverend sprookje vol symboliek. De bijzondere vormgeving en prachtige illustraties van Geert van der Pol maken van dit boek een waar kunstwerk dat zowel jong als oud zal kunnen bekoren.

In De Bloemenvloek wordt het zeemeisje door haar moeder erop voorbereid dat zij de bloemen van het zeegras zal moeten gaan beschermen. Maar dan groeit er opeens een landbloem in de haren van het zeemeisje. Door een onbekende kracht wordt zij naar het land getrokken. Daar komt ze de landjongen tegen en het zeemeisje ervaart een gevoel als nooit tevoren, ze voelt de dolfijntjes kriebelen in haar buik. Het zeemeisje ziet een bloemenveld en de landjongen brengt haar ernaartoe. Maar of dat zo’n goed plan is? Ze worden namelijk betrapt door de bloemenheks. Weten het zeemeisje en de landjongen te ontsnappen? En welke prijs moeten ze daarvoor betalen?

De Bloemenvloek is een sprookje met tal van achterliggende gedachten. Wat gebeurt er wanneer je je nieuwsgierigheid niet kan bedwingen? En liefde komt voor in alle vormen en kan alles overwinnen zijn er zo een paar. Het verhaal van De Bloemenvloek wordt op bijzondere wijze weergegeven, het boek bestaat uit mooie prenten waar de tekst in is gepast. Een prachtig boek met een sprekende hardcover, stemmige zwart/wit illustraties en een passend rood leeslint.

Uitgeverij: Celtica Publishing
ISBN: 9789493158054
88 pagina’s
Prijs: € 21,95

Lijkt jou dit een mooi verhaal? Houd Banger Sisters dan in de gaten want morgen kun je dit prachtige boek winnen!

[bol_product_links block_id=”bol_5d6970d33e402_selected-products” products=”9200000115376263″ name=”De Bloemenvloek” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.