9789044352900

Wanneer het misbruikte en levenloze lichaam van een elfjarig jongetje wordt gevonden, wijzen ooggetuigen en forensisch materiaal onmiskenbaar in de richting van de populaire coach van het plaatselijke Little League-team. Maar de verdachte, die met groot machtsvertoon wordt gearresteerd, heeft een waterdicht alibi. Detective Ralph Anderson raakt na verder onderzoek ook overtuigd dat hij inderdaad buiten de stad was. Hoe kan hij dan tegelijkertijd op twee plekken zijn geweest?

Ondanks een grote hoeveelheid vingerafdrukken, bloedsporen en gevonden bebloede kledingstukken die allemaal hetzelfde zeldzame bloedgroep bevatten, blijft coach Terry Maitland beweren onschuldig te zijn. Sterker nog; hij beweert dat hij niet eens in de stad was toen Frank Peterson werd vermoord, ook al hebben erg veel ooggetuigen hem gezien of gesproken en zat hij onder het bloed.
Rechercheur Ralph is zo zeker van zijn zaak dat hij Terry Maitland voor de ogen van zijn vrouw, dochters en bijna 1500 mensen arresteert, zonder hem vooraf ook maar één vraag te hebben gesteld. DNA en vingerafdrukken liegen namelijk niet. Daarnaast heeft Coach Terry Ralph’s zoon gecoacht en dus is het persoonlijk, gezien Terry zich ook aan hem had kunnen vergrijpen.

Terry blijft echter beweren dat hij ergens anders was en een waterdicht alibi. Helaas is de arrestatie van Terry het begin van de eerste tragedie na de andere en het leven van Terry’s vrouw en hun dochters zal voor altijd beschadigd zijn door dit moment. Dit geld ook voor Franks ouders en zijn broer, die niet met deze gruwelijke daden kunnen omgaan.
Het is aan Ralp, detective Holly, Terry’s vriend en advocaat Howie, Alec en Yune om de waarheid te achterhalen. Wie heeft Frank vermoord? Hoe kan het dat Terry’s vingerafdrukken op hetzelfde moment op twee totaal verschillende plekken zijn gevonden, kilometers van elkaar vandaan? Waarom beweert iedereen hem te hebben gezien, terwijl hij elders was? De vijf volwassenen die de waarheid boven tafel willen halen zijn allemaal elkaars tegenpolen, totdat ze door het kwaad in zoverre mate aan het denken worden gezet dat ze een band met elkaar krijgen.

Als moeder had ik veel moeite om langs de gruwelijke dood van het jongetje heen te lezen. Het bleef maar door mijn hoofd spoken en ik moest het eerst even los laten voordat ik verder kon lezen. Stephen King stelt wederom niet teleur! De rustig opbouwende spanning (die totaal niet langdradig is, want je krijgt alle informatie die je nodig hebt zodat je als lezer je eigen mening kan vormen over Terry Maitlands’ schuld of onschuld), mystiek, oude legendes, interessante en uiteenlopende personages en uiteraard het Kwaad zelf zijn echt briljant opgezet en vormgegeven (zoals alleen de meester kan!).

Je volgt verklaringen van ooggetuigen, samenvattingen van de pathaloog anatoom, DNA onderzoek, staatspolitie en verschillende personages tijdens hun zoektocht naar de waarheid. Ieder heeft een ander standpunt en gelooft iets anders, waardoor je als lezer – gezien niemand op twee plekken tegelijk kan zijn – constant in spanning zit en je door wilt lezen tot het eind. Ik heb dit boek dan ook – voor mijn doen – in een recordtijd uitgelezen, simpelweg omdat het zo enorm spannend en intrigerend is.
De boeman is uiteindelijk echt volledig in Stephen King-stijl en enger dan ik ooit voor mogelijk had kunnen houden. Wat een genot om weer eens een fantasy-thriller te lezen die je echt de stuipen op je lijf weet te jagen!
Conclusie: King op zijn best! Een lekkere dikke pil van bijna 600 pagina’s die simpelweg niet weg te leggen is en die geen seconde langdradig of saai gevonden kan worden. Een echte aanrader voor de liefhebber van Stephen King!

Over de auteur:
Niet dat ik denk dat deze wereldberoemde man een introductie nodig heeft, maar toch bij deze: Meesterverteller Stephen King heeft meer dan vijftig romans op zijn naam staan en tientallen korte verhalen. Hij schreef spanning, horror, fantasy, bovennatuurlijk, en in welk genre hij zich ook waagt, steeds weet hij wereldwijd miljoenen lezers aan zijn boeken gekluisterd te houden.

Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044352900
Pagina’s: 589
Prijs: €24,99

[bol_product_links block_id=”bol_5b0d8710ad539_selected-products” products=”9200000090629749″ name=”De buitenstaander – Stephen King” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.