15965871_1384177968300225_7674641607753335019_n

Een parabatai staat aan je zijde in elke strijd.
Een parabatai is je beste vriend.
Parabatai betekenen alles voor elkaar
maar mogen nooit verliefd worden…

Vijf jaar na de gebeurtenissen in Stad van Hemelse Vlammen is Emma Carstairs niet langer een rouwend meisje, maar een jonge vrouw die vastberaden is te ontdekken wie haar ouders heeft vermoord. Samen met haar parabatai, Julian Blackthorn, patrouilleert ze door de straten van Los Angeles, waar ze een demonisch complot onderzoeken. Dit is Emma’s kans om wraak te nemen en antwoorden te vinden. Wie heeft haar ouders werkelijk vermoord? En waarom verbiedt de wet van schaduwjagers liefde tussen parabatai?

Aan het eind van de steeg van Old Town Pasadena en door de bakstenenmuur, daar bevond zich de schaduwmarkt, hier kwamen heksenmeesters, weerwolven, vampiers, elfjes, gnomen, enz. Johnny Roek´s kraampje was er ook, hij kon je informatie geven tegen betaling. Kit, de zoon van Johnny, is net als zijn vader, aardsen met zicht. Cameron en Emma kwamen bij Johnny langs om te vragen of hij al iets meer wist over de rode lap, maar ook voor de moorden op aardsen en elfen.

De wet van de Kloof moest worden gehoorzaamd. Toen Emma van de Kloof te horen kreeg dat ze zich erbij moest neerleggen dat haar ouders waren gesneuveld in de Duistere Oorlog, deed ze het tegenovergestelde. Ze moest hoe dan ook bewijzen dat haar ouders niet door Sebastian Morgenstern waren vermoord. Enige wat ze wist was de demonische tekens op hun lichamen en bij verplaatsing vielen de lichamen uit elkaar.

Emma wilde Cristina de Blackthorns al een beetje voorstellen en liet haar hun kamers zien. Bij de kamer van Julian, merkt ze dat haar verlangen naar hem groot was, twee maanden was hij al weg. Stille broeder Jem had bij Julian en Emma de parabataiceremonie voltrokken en een van zijn spreuken voor hen was “zhi yin” wat betekende “degene die je muziek begrijpt”. Zij waren nu officieel elkaars zielsverwanten.

Emma brengt Julian op de hoogte wat er is gebeurt. Julian stelt voor om dit samen stilletjes te gaan uitzoeken. Diana hun lerares had dit verboden, omdat dan de Kloof Helen niet zouden vrijlaten en ze niet meer op zoek gingen naar Mark. Door hun elfenbloed was Helen verbannen naar Wrangeleiland en Mark was nog steeds zoek na zijn ontvoering door de Wilde Nacht. Ieder jaar stuurde Julian een verzoek aan de Kloof om hulp of vrijlating. Jace en Clary waren ook helden geworden en dat was mede dat zij zich ook niet altijd aan de regels hielden, wie weet gold dat ook voor hen.

Malcolm Fade, een hoge heksenmeester, komt naar het instituut. Ty heeft op de computer, die ze ook niet van de Kloof mochten hebben, meer informatie gevonden over de moorden. Malcolm is bereid hun te helpen. Als Malcolm Julian vraagt of hij al iets tegen Emma heeft gezegd, houdt Julian zijn mond. Malcolm verteld hem dat er niets belangrijker is dan liefde, er bestaat geen hogere wet. Malcolm komt erachter dat het geen beschermende runen zijn die op de lichamen staan, maar oproeprunen. Iemand gebruikt de energie van de lijken om iets op te roepen. Maar wat of wie?

Als drie elfen bij het instituut arriveren, gaan er twee naar het Sanctuarium, de ontmoetingsplaats voor benedenlingen binnen het instituut. De elfen waren Iarlath van het hof van Onseelie en Kieran van de Jacht. Zij vroegen om een gunst. Ook zij wilde weten wie er achter de moorden zaten en wisten dat de tekens een taal uit een oude tijd van Elf was. Hun geleerde had alleen de eerste regel vertaald, daarna had koning van Onseelie verboden om hiermee door te gaan.

De gunst die de elfen vroegen had wel voorwaarden. Hoe dan ook ze zouden de wet van de Koude Vrede overtreden als ze zouden samenwerken met de elfen. Door twijfel doen de elfen een voorstel die Emma’s adem ontneemt en waarvan Julian verstijfd… Wat is hun voorstel en gaan ze ermee akkoord?

Wat een ongelofelijke mooie cover, die spreekt al boekdelen. Zodra je aan het verhaal begint gaat de deur open en je staat weer in de wereld van de schaduwjagers. Het instituut, de heksenmeesters, de runen alles zie je weer voor je. Je leert de betekenis van de parabatai band kennen en de diepe emoties die over deze schaduwjagersfamilie ligt. Liefde, wraak, vechtlust, familieband, vriendschap, alle emoties raken je. Een spannend en ontroerend meesterwerk die je moet lezen.

Uitgeverij: Moon uitgevers
ISBN: 978 90 488 3625 3
Aantal pagina’s: 704
Prijs: € 22,50

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.