9789048842780

Nu de vampier Dragos, de mummie Prins Toet, de faun Eus en de driekoppige hellehond met hulp van Nera zijn ontsnapt uit het spookhuis, genieten ze van hun rust. Maar Dragos maakt zich grote zorgen om zijn ouders. Volgens de wetten van Transsylvanië hadden zijn ouders hem moeten afstaan aan graaf Dracula, de oppervampier. Door Dragos’ ontvoering naar het spookhuis is dat nooit gebeurd. Zouden zijn ouders wel veilig zijn?

De vijf vrienden besluiten af te reizen naar het land van de vampiers en stappen als verstekelingen op de Transsylvanië Express. Ze lijken de enige passagiers te zijn in de goederentrein, die verder volgepakt staat met kisten. Maar dan wordt het donker…

Om Dragos’ familie te redden, stappen de vier vrienden met hun hellehond stiekem aan boord van de Transsylvanië Express. Voordat ze echter in Transsylvanië aankomen, worden ze belaagd door een groep dodelijke vampiers. Ze weten Dragos te pakken te krijgen, terwijl de rest gedwongen is om zich op te splitsen om de aanval te overleven. Ieder vecht op een andere manier voor zijn leven, totdat ze weer herenigd worden met elkaar.
Ze besluiten om Dragos op te sporen in het kasteel en te bevrijden, maar daarvoor moeten ze eerst door een dierentuin waarvan alle dieren veranderen in dierwolven. Dit lijkt het einde voor de vrienden, tot ze gered worden door een meisje dat goed met wapens overweg kan. Het meisje neemt hen mee naar haar vader, de leider van het Verzet, waar ze een aantal dagen verblijven. Hij heeft een plan opgezet waarmee hij over 12 jaar graaf Dracula kan verslaan en zijn volk kan bevrijden.
Dragos heeft helaas niet zoveel tijd. Hij zit helemaal alleen opgesloten in een kleine kooi, zonder eten. Hij is de uitputting nabij en begint gek te worden.
De vrienden besluiten te vertrekken. Tomi is de enige die hen besluit te helpen, omdat zij in een vleermuis kan veranderen en dus weg kan vliegen als het te gevaarlijk wordt. Samen vertrekken ze naar het kasteel om Dragos te bevrijden, maar dit blijkt niet zo makkelijk als ze hadden verwacht.

Waarbij in Het nieuwe spookhuis de verschillende personages werden geïntroduceerd, is in De Transsylvanië Express het werkelijke ijzingwekkende avontuur voor de vrienden begonnen. Gezien de aanbevolen leeftijd van 9+ is het echt erg spannend, maar niet té spannend. Het boek krijgt gelijk grip op je en laat je vervolgens niet meer los tot je het uit hebt. Daarnaast is het allemaal eenvoudig te begrijpen en totaal niet verwarrend, ook al volg je diverse personages. Mijn fantasie had alleen een beetje moeite om zich de dierwolven, zoals de walruswolven en de flamingowolven, voor te stellen.

De vormgeving is in dezelfde stijl als Het nieuwe spookhuis, met dit keer op elke pagina illustraties die aansluiten bij het thema ‘vampiers’. Deze illustraties maken het voor kinderen net wat speelser, wat op die leeftijd ook nog wel kan.

Ik was verrast door de opbloeiende verliefdheid tussen Nera en Dragos en ik had het open einde niet zien aankomen. Hierdoor lijkt het wachten op het derde deel, dat pas in juni zal verschijnen, eindeloos te duren voor de fans.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048842780
Pagina’s: 208
Prijs: €14,99

[bol_product_links block_id=”bol_5a64ed3fb9de5_selected-products” products=”9200000083971663″ name=”De engste serie ooit 2: De Transsylvanië Express – Tjerk Noordraven” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.