97890488338879200000057701402_11

Magnus Bane: een van de meest flamboyante en mysterieuze hoofdpersonen van Cassandra Clare.
Hoe is hij zo geworden?
Het is niet altijd makkelijk om Magnus Bane te zijn. Als heksenmeester moet hij vaak de problemen van anderen oplossen. Daardoor is hij telkens op het juiste moment op precies de juiste – of misschien net de verkeerde – plek: tijdens de Franse revolutie, de drooglegging of met de laatste strijd van het New Yorkse Instituut. Magnus was erbij. Hij zal nooit al zijn verhalen kunnen vertellen – niemand zou hem geloven. Maar deze elf verhalen werpen wat licht op zijn vaak zo ondoorgrondelijke karakter. Al had hij waarschijnlijk zelf gehoopt dat niemand ze ooit te weten zou komen…

Hieronder de elf verhalen. Ik geef van de eerste paar verhalen een samenvatting, de andere laat ik aan jullie over om zelf te ontdekken.

Wat er echt gebeurde in Peru:
De werkelijke reden waarom Magnus is verbannen uit Peru, zal altijd wel een mysterie blijven. Maar hij heeft er leuke herinneringen aan overgehouden. Die keer met Ragnors en het bewaken van de lading guano op een schip op zee. Of dat Magnus de charango wilde leren spelen, althans dat probeerde hij en het hele dorp inclusief lama’s en katten tegen hem waren. Toch bleef Peru één van zijn favoriete plekken.

De weggelopen koningin:
Als graaf Axel von Fersen bij Magnus langskomt om zoals hij zegt de koning en de koningin te redden, ziet Magnus alleen maar zijn mooie blauwe ogen, zijn zwarte haar en perfecte kleding en zegt ja. De dag van hun reddingsactie kwam alleen slecht uit, die dag had hij ook een afspraak met het hoofd van de machtigste vampierclan Marcel Saint Cloud. Als dat maar goed gaat.

Vampiers, scones en Edmund Herondale:
In het schaduwjagersinstituut in London was een verhitte vergadering over de voorgestelde Akkoorden. Bijna iedereen was aanwezig vampieren, weerwolven, Nephilim en jonge schaduwjagers waar Magnus dan weer zijn oog op laat vallen. Magnus leert de jonge schaduwjager Edmund Herondale kennen.

De middernachtelijke erfgenaam:
James Herondale was dronken bij Magnus huis verschenen. Na de ravage die hij aangericht had, besloot Magnus hem naar huis te brengen. William Herondale en Theresa Gray waren de enige twee schaduwjagers die Magnus als vrienden beschouwde. De afspraak bij huize Lightwood, een spookachtig landhuis van Tatiana, maakte het Magnus duidelijk wat James met Grace bedoelde…

De opkomst van Hotel Dumort:
In Magnus illegale kroeg Mr Dry’s, ontmoet hij Dolly een jonge vampvampier. Zij zegt hem dat hij uit New York weg moet, er staat iets te gebeuren. Niet veel later verschijnt de politie en doet een inval in zijn kroeg. Als Magnus de volgende dag de schade komt opnemen zit Aldous Nix, de hoge heksenmeester van Manhattan te midden van de puinhoop en als ook hij zegt dat er wat aan zit te komen, begint Magnus vraagtekens te krijgen.

De redding van Raphael Santiago:
Magnus had nog maar net op het raam MAGNUS BANE PRIVÉDETECTIVE gezet of zijn eerste zaak diende zich al aan. Guadalupe Santiago smeekte om zijn hulp, hij moest haar zoon redden. Toen ze “Los vampiros” fluisterde wist hij genoeg. De vampieren huisde tegenwoordig in Hotel Dumort. Maar als Magnus het bewuste kettinkje met kruis op de grond in het hotel ziet liggen, vrees hij het ergste. Dan staat hij oog in oog met Raphael, maar of hij nog te redden is?

Hier de titels van de andere verhalen:
De ondergang van Hotel Dumort
Wat geef je de schaduwjager die alles al heeft (en met wie je toch niet officieel iets hebt)
De laatste strijd van het New Yorkse Instituut
Het verloop van ware liefde (en eerste dates)
De voicemail van Magnus Bane

Als je de boeken hebt gelezen of zelfs de film hebt gezien, zie je hem gewoon met behulp van de ongelofelijk mooie cover voor je, Magnus de heksenmeester. Tussen de elf verhalen staan ook prachtige striptekeningen, die kort de verhalen uitbeelden, echt schitterend. Je proeft weer de heerlijk eigenwijze, o zo aparte en soms sarcastische Magnus, zijn leven wordt nu meer/extra belicht als in de Kronieken van de Onderwereld. Een gave aanvulling, die je zeker moet hebben en natuurlijk moet lezen.

Uitgeverij: MoonYoungAdult
ISBN: 9789048833887
Aantal pagina’s: 492
Prijs: € 19,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.