Het eerste wat Lucie aan haar nieuwe huis opvalt is dat het er vreemd ruikt, naar wel duizend dingen tegelijk! Maar waar die geuren vandaan komen is niet duidelijk en de sleutel die Lucie onder een trede van de trap vindt, past op geen enkel slot. Maar er moet toch een deur zijn waar hij bij hoort?

Samen met haar broertje Benno en hun buurjongen Mats gaat Lucie op onderzoek uit. Als ze eindelijk de juiste deur vinden, kunnen de kinderen hun ogen niet geloven. De ruimte die ze betreden hangt van onder tot boven vol met planken. En op die planken staan duizenden flesjes, waarin brouwsels in alle mogelijke kleuren borrelen! Al snel ontdekken ze dat in de flesjes niet alleen de heerlijkste geuren schuilen, maar ook talloze gevaren. Eén flesje had zelfs beter nooit geopend kunnen worden…

Als Lucie in haar nieuwe huis per toeval stuit op een geheime bergplaats in een traptrede, vind ze daar een oude met krullen versierde sleutel. Samen met haar broertje Benno en hun buurjongen Mats – die om persoonlijke redenen geobsedeerd is door Villa Evie – gaan ze op zoek naar het slot waar de sleutel bij hoort. Hun zoektocht begint in de kas van tuinman Willem, een man wiens vreemde gedrag nogal veel vragen bij de kinderen opwekt.
Na een spannende speurtocht leidt de sleutel hen naar een grote ondergrondse ruimte waarin rijen vol glazen flesjes in allerlei kleuren en vormen staan, gesorteerd per categorie.
Wanneer Benno per ongeluk een parfumflesje laat vallen, roepen ze daarmee een hagelstorm op die alleen boven Villa Evie blijft hangen. Gezien het zomer is, wekt dit niet alleen interesse bij de buren maar ook bij hun mede huiseigenaar Hanne en de vreemde tuinman Willem.

Lucie en Benno beseffen dat ze in de problemen zitten als hun ouders ineens vreemd gedrag vertonen en hen en elkaar niet meer herkennen. Zij blijken niet de enige, overal in het dorp beginnen mensen zich vreemd te gedragen. Wie heeft dit op zijn geweten? Zijn de drie kinderen in staat zelf een brouwsel te maken om daarmee hun vertrouwde leventje weer terug te krijgen?

De magische apotheek 1 is vanaf de eerste bladzijde magisch en mysterieus. Het speelt zich bijna volledig af in en rond (en vooral onder) Villa Evie; waar zich in een magische setting de mysterieuze apotheek bevindt. Een draaiende kamer, verborgen ruimtes en vreemde geuren; dit boek zit vol magie!
De stoere heldin Lucie, haar nieuwe vriend en buurjongen Mats en haar kleine broertje Benno zijn de hoofdpersonages waar het verhaal om draait. Hun ouders zijn lieve mensen en ze hebben een stabiel gezin, waarin ieder hun eigen rol vervult. Een aantal van de andere personages blijken allemaal een dubbele agenda of geheime bedoelingen te hebben, waardoor je niet kan stoppen met lezen. Zoveel geheimen en zoveel magie!
Een leuke extra; achter in het boek is een uitneembare geurenkaart – volledig in kleur – geplakt, die je er tijdens het lezen makkelijk bij kunt pakken.

De illustraties van Claudia Carls zijn werkelijk magisch en indrukwekkend. Wat een geweldige illustrator. Het enige wat ik mis in dit avontuurlijke boek is kleur. Dit had ik wel verwacht toen ik de prachtige hardcover voorkant, met reliëf en glittereffect, in mijn handen had. Maar dit maakt de illustraties of het verhaal zeker niet minder indrukwekkend. De illustratie en de magische setting maken samen met de mysterieuze personages en met name de mystiek rondom de geuren De magische apotheek een pareltje onder de boeken in deze categorie.
De magische apotheek 1 – Er hangt een geheim in de lucht is het eerste deel van een trilogie van Duitse bodem en zeker een aanrader voor fans van Harry Potter en Nevermoor. Vanaf ongeveer 9 jaar kunnen kinderen dit boek zelf lezen, maar omdat het niet al te spannend is kan je het jongere kinderen vanaf 7 jaar ook zeker voorlezen.

Het tweede deel in De magische apotheek-reeks verschijnt in 2020!

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000366095
Pagina’s: 262
Prijs: €16,99

written by

4 reacties op De magische apotheek 1 – Er hangt een geheim in de lucht – Anna Ruhe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.