de-verkenner25 jaar geleden is er in een nacht tijd een muur om de provincie Atta, deel van het land Battalu, ontstaan. Het luidt het einde van een bloedige oorlog in tussen Atta en de rest van het land Battalu maar het begin van isolatie. Wie heeft deze magische muur geplaatst en waarom?

Na 25 jaar isolatie wordt de jonge verkenner Ella ontboden in de hoofdstad Gransia, zij moet de kroonprins van Battalu door het Schemerwoud naar de hoofdstad begeleiden zodat er vredesverdragen en handelsakkoorden ondertekend kunnen worden. Wat een eenvoudige missie had moeten worden, draait al snel op een nachtmerrie uit als Ella wordt aangevallen door een duistere magiër…

In De Verkenner neemt Ella je mee in haar wereld vol magie. Het boek start met een proloog over wat 27 jaar eerder gebeurde; er is een oorlog gaande tussen de provincie Atta en de rest van het land Battalu. Op een nacht verschijnt op magische wijze een muur rondom Atta en dit is het einde van de oorlog, maar tegelijk het begin van de isolatie. Na deze wat vage intro begint het eigenlijke verhaal. Ella wordt als jonge verkenner gevraagd om naar de hoofdstad Gransia te komen. Daar wordt haar de opdracht gegeven om de kroonprins van Battalu door het Schemerwoud te begeleiden zodat hij in Gransia een vredesakkoord kan ondertekenen en de handel, voornamelijk in brandstoffen, weer op gang kan komen. Dat lijkt een simpele missie, maar niets is minder waar. Tijdens de tocht komen de twee jonge mensen in aanraking met magie. Ella ontdekt dat haar wortels elders liggen dan zij eerder dacht en dat zij beschikt over magie. Gaandeweg leert Ella hiermee om te gaan terwijl ze zorgt dat de kroonprins op de plek van bestemming zal komen.

In het begin is het even moeilijk om in het verhaal te komen. Zoals gezegd is de proloog wat vaag en dit blijft gedurende de eerste hoofdstukken in je hoofd hangen. Eenmaal op weg in De Verkenner wordt je als vanzelf door het verhaal gegrepen en voordat je het weet waan je je in een middeleeuwse tijd vol magie en verwonderingen. Het verhaal wordt steeds spannender en dan is het boek maar moeilijk weg te leggen. Het einde is bijzonder en laat je uitkijken naar het volgende deel. Een mooi eerste deel van een veelbelovende YA fantasy serie.

Uitgeverij: Macc
ISBN: 9789078437390
270 pagina’s
Prijs: € 16,95

[bol_product_links block_id=”bol_596cb00bb173b_selected-products” products=”9200000076273446″ name=”De Verkenner – Karen Willekens” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.