image

Een brute moord in een van de meest luxe hotels in San Francisco doet het levensgeluk van Lindsay Boxer kantelen. Het onderzoek leidt naar een knappe blonde vrouw die in contact stond met de CIA, maar voordat Lindsay haar kan verhoren vindt er een vliegramp plaats in de stad, en verdwijnt Lindsays man Joe. Hoe meer ze te weten komt, hoe duidelijker het wordt dat haar man een verleden deelt met de blonde vrouw. Volledig in paniek roept Lindsay de hulp in van haar vriendinnen van The Women’s Murder Club. Ze móet de waarheid achterhalen.

Als politieagente Lindsay Boxer naar het Four Seasons Hotel in San Francisco wordt geroepen, is haar partner Rich Conklin ook al onderweg. Er zijn maar liefst vier doden te betreuren op de veertiende etage.
Op het eerste gezicht lijkt het geen roofmoord, alle kostbare sieraden zijn nog aanwezig.
Geen kogelhulzen, geen vingerafdrukken, geen enkele aanwijzing. Ze tasten volledig in het duister.
Als Lindsay naar huis gaat om de babysit van haar dochtertje Julie af te lossen, is tot haar grote verbazing haar echtgenoot Joe ook nog steeds niet thuis.
Het wordt tijd voor een vergadering met The Women’s Murder Club, vier vrouwen, ieder met haar eigen specialiteit. Claire de patholoog-anatoom, Cindy de misdaadjournalist, Yuki de juridisch specialist en Lindsay de politieagente.
Terwijl ze druk bezig zijn met de onderzoeken op de moorden, komt er een melding van een vliegtuigcrash. Geen enkele passagier heeft het ongeluk overleefd. Joe, de man van Lindsay, is een expert op het gebied van luchthavenbeveiliging. Zou hij hierbij betrokken zijn, omdat hij van de aardbodem verdwenen lijkt? En bestaat er een verband tussen de moorden in het hotel en de vliegtuigcrash? Krijgen de vrouwen van The Women’s Murder Club alle antwoorden op deze vragen…

Ondanks dat dit het vijftiende deel van deze thrillerreeks is, was het voor mij de eerste kennismaking met The Women’s Murder Club. Een thriller die individueel prima te lezen is. Patterson’s schrijfstijl is vloeiend en heerlijk om te lezen. Hij diept de verschillende karakters van de vier vrouwen goed uit, zeker ook van hoofdpersonage Lindsay. Haar kant van keiharde politieagente, maar ook de gevoelige kant van haar privéleven. Nog nét geen super-woman.
Het verhaal zit vol spanning, vooral in het begin word de lezer overladen met informatie en personages. Maar als iedereen zijn plaatsje heeft en er overzicht lijkt te komen, is het een zeer onderhoudende thriller en zeker de moeite waard om te lezen.

James Patterson (1947) is de succesvolste hedendaagse thrillerauteur ter wereld. Van zijn boeken zijn meer dan 240 miljoen exemplaren verkocht. Hij schreef de zeer succesvolle thrillerreeksen Alex Cross en The Women’s Murder Club.
James Patterson woont en werkt in Florida.

Uitgeverij: Cargo
ISBN: 9789023443742
Aantal pagina’s: 336
Prijs: €19,90

[bol_product_links block_id=”bol_589f0d37dabbc_selected-products” products=”9200000066161522,9200000060895374″ name=”de vijftiende affaire” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

written by

1 reactie op De vijftiende affaire – James Patterson

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.